PREDSEDNIK VUČIĆ O OPTUŽBAMA IZ HRVATSKE I CRNE GORE: Lažu da preko SPC pokušavam da pravim Veliku Srbiju

Novosti online

08. 09. 2021. u 18:26

U OBRAĆANjU javnosti predsednmik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ustoličenje mitropoilita Joanikija.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О ОПТУЖБАМА ИЗ ХРВАТСКЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Лажу да преко СПЦ покушавам да правим Велику Србију

Foto: Tanjug

Predsednik je naveo da je dobio poziv za ustoličenje mitropolita Joanikija, ali da nije hteo da se na taj način meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

- Dobio sam pozivnicu za prisustvovanje ustoličenja, ali nisam otišao. Smatram da moramo da uspostavimo mir u regionu. Ni na koji način se ne mešam u njihove unutrašnje odnose. Međutim, kako je on ustoličen, svi iz regiona su krenuli na napade. Što iz Hrvatske, što iz Crne Gore. Srbija je uvek tema napada svima. Svaki dan moraju da izgovaraju najgnusnije laži o nama. Ono što mi je bilo iznenađujuće, to što se pokrenula hajka u hrvatskim medijima. Da sam ja komandovao helikopterom na Cetinju, kako sam ja razgovarao sa nekime u jedan, dva ili tri ujutru... Nisam ni sa kime razgovarao, sve izmišljaju. Oni lažu da ja preko SPC pokušavam da pravim Veliku Srbiju - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše to što napadi iz Hrvatske dolaze iz medija, ali i od zvaničnika i koja je poruka Hrvata sa naslovljavanjem naoružanja "Bljesak" i "Oluja", Vučić je odgovorio:

- Nisam video da su vozila nazvali "Oluja" i "Bljesak", a time što im neko daje takva imena ne mislim da će imati veću snagu i moć - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna