NOVE DIPLOMATE U SRBIJI: Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Novosti online

25. 08. 2021. u 10:22

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora - Republike Kazahstan Madija Atamkulova, Republike Indije Sandživa Kolija, Republike Azerbejdžan Kamila Hasijeva.

НОВЕ ДИПЛОМАТЕ У СРБИЈИ: Вучић примио акредитивна писма новоименованих амбасадора

Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Kazahstana Madija Atamkulova i poželeo mu dobrodošlicu, uveren da će on, na temelju prijateljskih odnosa dve zemlje, sa uspehom obavljati diplomatsku dužnost.

Vučić je ukazao i na značaj toga što je diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji pre dve godine podignuto na nivo ambasade, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika.

Ambasador Atamkulov je rekao da mu je čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i preneo pozdrave predsednika Tokajeva i prvog predsednika Nazarbajeva.

Ambasador Indije Sandživ Koli predao je danas akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.


Takođe, predsednik Vučić je zahvalio Indiji na solidarnosti pokazanoj tokom pandemije virusa korona, konkretno na pomoći da pribavimo vakcine koje je njihov Institut za serume razvio u saradnji sa AstraZenekom.

Ambasador Koli je rekao da je upravo predsednik Vučić otvorio novu eru u odnosima između dve zemlje, podsetivši da je 2017. godine kao premijer boravio u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle 30 godina.

On je istakao da se nada napretku u međusobnim ekonomskim odnosima, primećujući veliki ekonomski napredak Srbije, čije iskustvo može da posluži i Indiji.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasador Koli tradicionalno dobre i prijateljske veze dve zemlje, koje karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, svojim posvećenim radom učiniti još sadržajnijim.

Podsetivši na čvrste odnose, građene u doba nastajanja Pokreta nesvrstanih, predsednik Vučić je izrazio nadu da će premijer Modi prihvatiti poziv da učestvuje na obeležavanju 60. godišnjice tog Pokreta u oktobru u Beogradu.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas i akreditivna pisma ambasadora Azerbejdžana Kamila Hasijeva i poželeo mu uspešan diplomatski mandat u Beogradu.


Vučić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom, a da je u narednom periodu potrebno da zajednički radimo na snaženju ekonomske i svake druge saradnje.

On je istakao da će predstojeća poseta predsednika Alijeva dati novu dimenziju našoj saradnji i, tim povodom, uputio srdačne pozdrave predsedniku Alijevu, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo što Srbija sa Azerbejdžanom, kao predsedavajućim Pokreta nesvrstanih zemalja, organizuje u Beogradu obeležavanje važnog jubileja - 60. godišnjice osnivanja Pokreta.

Rekao je, takođe, da dve zemlje povezuje i opredeljenje za čvrsto poštovanje međunarodnog prava i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost Azerbejdžanu za poštovanje teritorijalnog integriteta i suveriteta Srbije.

Ambasador Hasijev je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da će sporazumi, koji će biti potpisani tokom predstojeće posete, dati veće mogućnosti za saradnju.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (42)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!