NAPADI NA SRBE SE NASTAVLJAJU: Mladića D. M. (20) napala grupa Albanaca u Bošnjačkoj malali

D. Z.

17. 08. 2021. u 22:30

MLADIĆ srpske nacionalnosti D. M. (20) napadnut je rano jutros oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

НАПАДИ НА СРБЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Младића Д. М. (20) напала група Албанаца у Бошњачкој малали

Foto: Jutjub/Printskrin/Kosovoonline

Kako je večeras saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, D.M su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda. On je sa povredama glave primljen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i nalazi se na opservaciji.

-Posebno zabrinjava činjenica da je jedan od napadača na D. M. zaposlen u takozvanim Kosovskim bezbednosnim snagama. I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu. -ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima na Kosmetu.

Iz Kancelarije za KIM opominju da je početkom ovog meseca pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri