ZAEV: Predsednik Vučić će nam poslati helikoptere kako bismo se izborili sa požarima

Novosti online

03. 08. 2021. u 10:10 >> 10:11

PREMIJER Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je za tamošnje medije da se čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji mu je saopštio da će Srbija pomoći njihovoj zemlji u borbi sa požarima.

ЗАЕВ: Председник Вучић ће нам послати хеликоптере како бисмо се изборили са пожарима

Foto: Tanjug/Arhiva Novosti

- Predsednik Vučić mi je rekao je da će poslati dva, tri ili četiri helikoptera, a bugarski predsednik Rumen Radev najavio je da će nam takođe pomoći u borbi sa požarima.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev sinoć je saopštio da je požar u Kočanima lokalizovan zahvaljujući profesionalizmu vatrogasaca, pomoći koja je stizala iz cele zemlje, kao i solidarnosti građana.

- Sistem radi, tokom celog dana bezbednost građana bila nam je na prvom mestu i do ovog trenutka nemamo povređenih - rekao je on sinoć.

- Zahvaljujem građanima koji pomažu i predstavnicima medija koji izveštavaju blagovremeno, tačno i odgovorno. Sutra ujutro očekujemo pomoć od komšija, predsednik Pendarovski se čuo sa predsednikom Bugarske Radevom, a ja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Bugarske Janevom.

- Pomno pratimo situaciju, nema panike, većina požara je lokalizovana. Pozivam na odgovornu razmenu tačnih informacija od strane građana putem društvenih mreža i medija - dodao je Zaev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!