ALBANSKI TEROR NE PRESTAJE: Dragica Gašić i tri monahinje na udaru, ovo mora da se zaustavi!

D. Z.

27. 07. 2021. u 22:28

BILO je dovoljno samo dva dana da Dragica Gašić bude van svog stana u Đakovici, gde je od juna jedina srpska povratnica, da bi njene komšije i sugrađani još jednom na najprimitivniji, najbrutalniji i najsramniji način pokazale svoje pravo lice.

АЛБАНСКИ ТЕРОР НЕ ПРЕСТАЈЕ: Драгица Гашић и три монахиње на удару, ово мора да се заустави!

Foto: KKiM

Obijanje njenog stana, iz koga su otuđeni kamera, ruter od interneta i nekoliko njenih torbi, u funkciji su zastrašivanja i novog progona ove povatnice čije je zdravstveno stanje inače izuzetno loše.

Ovo je između ostalog u saopštenju za javnost istakao Milenko Jovanović, predsednik Privremenog organa Opštine Đakovica a povodom obijanja i pljačkanja stana jedine povratnice u Đakovici. Osudivši najnoviji napad na Dragicu Gašić i njenu imovinu, koji je nažalost logična posledica terora koji nad njom traje od trenutka kada se vratila u svoj grad, Jovanović ističe da “ovakvo stanje svedoči o odsustvu elementarnih normi ponašanja podrazumevanih za društvo koje pledira da postane civilizovano“.

- Užasavajuće je da albanska zajednica u monoetničkoj Đakovici ne haje ni na apele OEBS-a, UNMIK-a, EULEKSA i drugih međunarodnih subjekata na Kosmetu koji su zatražili da se Dragici Gašić omogući uživanje ljudskih i građanskih prava kao i ostalim stanovnicima ove opštine koja se voljom lokalnih nasilnika proglašava zabranjenom za Srbe, što je slučaj, koji ukazuje na najgori vid fašizma - navodi se dalje u sapštenju za javnost Privremenog organa opštine Đakovica i ističe zabrinutost za bezbednost Dragice Gašić, ali sve više i za bezbednost monahinja u đakovičkom manastiru Uspenja Presvete Bogorodice, kojima je jednako kao i Dragici zabranjeno i hleb da kupuju u lokalnim trgovinama, a kamoli da se bezbedno kreću gradom.

Iz Privremenog organa Opštine Đakovica insistiraju da međunarodni autoriteti hitno preduzmu sve neophodne mere kako bi se ovaj užasni teror nad nedužnom Srpkinjom u Đakovici zaustavio bez odlaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)