KAKVE VEZE TESLA IMA SA HRVATSKOM: Vučić o nameri Hrvata da stave srpskog naučnika na kovanicu

Novosti online

24. 07. 2021. u 21:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Intervju" na tv Pink osvrnuo se na potez Valentina Incka da se kriminalizuje negirnaje navodnog genocid Srebrneici.

КАКВЕ ВЕЗЕ ТЕСЛА ИМА СА ХРВАТСКОМ: Вучић о намери Хрвата да ставе српског научника на кованицу

Foto: Printskrin/Pink

- Mi sa Bošnjacima u budućnosti gradimo ne samo prijateljske već i bratske odnose. Pojedini pripadnici naroda su pravili zločine kojima se ne ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog zanačaja, Zato ćemo morati da se poštujemo i sarađujemo. Mi sa Bošnjacima delimo prostori u BiH i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose - rekao je Vučić.

Predsendik je komentarisao i to što Hrvatska vlast hoće da stavi lik Nikole Tesle na kovanice valute Evro.

- Kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom. To što je rođen u Smiljanu Gospiću ne znači ništa. Srbija može da bude vezana za Teslu. On se ponosio time što je Srbin. Ponosio se svojim srpskim rodom, a mi smo ovde izmišljali priču o tome kog je porekla Tesla zbog bratsva i jedinstva. Nikola Tesla je srpskog porekla, od oca i majke koji su Srbi, njegova porodica je ubijana zato što je bila srpskog roda - rekao je Vučić.

- Kada sam rekao da će se nastaviti sa rezolucijama o Srebrenici nisam pogrešio. Nastavlja se sa pritiscima na Srbiju i na celokupan srpski narod - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!