SRBI ĆE DA SE UJEDINE: Vulin - greška je bila što smo u obe Jugoslavije ušli bez političke partije i predstavnika

Tanjug

18. 07. 2021. u 23:37

- ZA mene je srpski svet jedinstvena država, ujedinjenje, ali mirnim putem, bez ijednog ispaljenog metka, izjavio je večeras predsednik Pokreta socijalista (PS) i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

СРБИ ЋЕ ДА СЕ УЈЕДИНЕ: Вулин - грешка је била што смо у обе Југославије ушли без политичке партије и представника

Foto: Printskrin

- Vidite, u Nemačkoj nije nepromenljivo stanje. Ko bi se zakleo posle Drugog svetskog rata da će se Nemačka ujediniti, a ujedinila se. Polako, da ne žurimo. Garantujem samo jednu stvar, mirnim putem. Bez ijedne teške reči - rekao je Vulin gostujući u emisiju "Hit tvit" na TV Pink.

Dodao je da ćemo razumeti da je način da sačuvamo mir na Balkanu da svako zna gde su mu granice, gde će da živi i kako će da živi. Na primedbu voditeljke da EU ne gleda blagonaklono na "ujedinjeni srpski svet", Vulin je upitao da li se radi o EU koja blagonaklono gleda na veliku Albaniju. Dodao je da velika većina građana jeste za EU i da poštuje taj stav, ali da ne mora da ga podrži svaki put.

- Znate, živeli su Srbi i u Otomanskom carstvu svi zajedno, neko vreme su živeli i u Austro-ugarskoj, živeli su i u Trećem rajhu nekoliko godina, ali nije stvar u tome da živimo svi zajedno, nego da živimo u svojim granicama i na način kako mi mislimo da treba da živimo, i ponavljam mirno, bez ijednog ispaljenog metka - rekao je Vulin.

Naglasio je da je ubeđen da će se ujedinjenje desiti bez ikakvog nasilja.

"Koliko će trajati, ne znam, ali znam da najpre morqamo da postanemo jedinstveni u političkom smislu, da moramo da se okrećemo Beogradu, i da one odluke koje odlučuju o našem postojanju moraju biti donete u Beogradu", naveo je Vulin.

Istakao je da su u dve Jugosalvije Srbi ušli bez političke partije i bez predstavnika, a da svi ostali nisu napravili tu grešku, od Hrvatske seljačke stranke, pa do hrvatskih komunista na čelu sa Josipom Brozom Titom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna