OD MEDIJA PLAN IZVEŠTAVANJA: U parlamentu održana nova runda međustranačkog dijaloga bez učešća stranaca

V.N.

16. 07. 2021. u 07:31

MEDIJI bi do kraja meseca trebalo da pripreme plan ravnomernije zastupljenosti stranaka vlasti i opozicije i dostave ga Narodnoj skupštini.

ОД МЕДИЈА ПЛАН ИЗВЕШТАВАЊА: У парламенту одржана нова рунда међустраначког дијалога без учешћа странаца

Foto I. Marinković

Ovo je zaključak posle jučerašnjeg sastanka Radne grupe za međustranački dijalog, na kome su, osim predstavnika vlasti i opozicije, učestvovali i urednici "Večernjih novosti", "Politike" i TV Hepi. Ranije su o poboljšanju izbornih uslova predstavnici političkih stranaka razgovarali sa urednicima B92, TV Prva i javnim servisima, a RTS i RTV su već dostavile konkretne predloge na koji način može da se poveća učešće opozicije u televizijskim emisijama.

Na razgovoru su bili lider Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, kao i predsednik DSS Miloš Jovanović, Milica Stamenkovski iz Srpske stranke Zavetnici, Aleksandar Šešelj, iz SRS, Miloljub Albijanić iz Zdrave Srbije. Ispred vlasti, prisutni su bili predsednik Skupštine i lider socijalista Ivica Dačić i Vladimir Orlić, iz Srpske napredne stranke.

Prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog održan je 18. maja i od tada su učesnici razgovarali o finansiranju političkih aktivnosti, izbornom danu, opštem izbornom postupku, učešću nacionalnih manjina, kao i o medijima. Sastajali su se iza zatvorenih vrata i uglavnom nisu davali izjave za medije.

Televizijski duel pred drugi krug

DOSAD nijedan predsednik nije učestvovao u bilo kom TV duelu pre drugog kruga predsedničkih izbora, pa ni ja to neću učiniti. Siguran sam da postoji bezbroj kandidata iz bivšeg režima koji bi mene uništili... Odlazio sam u Skupštinu, odgovarao na sva pitanja.

Meni nije do toga da se svađam i prepirem sa njima. Pogotovu da li sam u skladu sa Ustavom pozvao nekoga i tražio novac za puteve - tako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio na pitanje kada se može očekivati da on uđe u TV duel sa nekim od opozicionih lidera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna