SISTEMATSKO I PLANSKO IZAZIVANJE INCIDENATA: Kancelarija za KiM o najnovijoj provokaciji u Gračanici

Tanjug

11. 07. 2021. u 19:12

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju izrazila je zabrinutost zbog najnovije provokacije koja se dogodila u opštini Gračanica, kada su za sada nepoznate osobe crnom farbom prefarbale tablu sa imenom ove opštine.

СИСТЕМАТСКО И ПЛАНСКО ИЗАЗИВАЊЕ ИНЦИДЕНАТА: Канцеларија за КиМ о најновијој провокацији у Грачаници

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

-Posebno zabrinjava činjenica da je ovo četvrti u nizu incidenta u Gračanici, u veoma kratkom periodu, što ukazuje da je reč o sistematskom i planskom izazivanju incidenata, kojima je cilj da se onespokoji srpsko stanovništvo u ovom mestu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kancelarija navodi da počinioce takvih incidenata posebno stimuliše činjenica da do sada policija nije otkrila ni sankcionisala nijednog počinioca nedela, da nije otkriveno ko je lomio i palio zastavu Srpske pravoslavne crkve s manastira Gračanica, niti ko je ispisivao parole kojima se slavi teroristička OVK.

-Sve to stimulativno deluje na izgrednike i ponavljanje incidenata, navode u Kancelariji, te ističu da je neophodno podići stepen zaštite srpskog naroda i javne imovine, kako u Gračanici, tako i u ostalim srpskim sredinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024