GRAĐANI SE OPUSTILI: Bekić - Usporena imunizacija, apel da se mladi vakcinišu

Tanjug

05. 07. 2021. u 09:32

DNEVNO se na vakcinalnom punktu Beogradski sajam vakciniše od 500 do 800 građana, a zbog manjka interesovanja vakcinacija je samo u Hali 11 do 8 do 16 sati.

ГРАЂАНИ СЕ ОПУСТИЛИ: Бекић - Успорена имунизација, апел да се млади вакцинишу

Foto P. Milošević

Direktor punkta za vakcinaciju Beogradski sajam Zoran Bekić, koji je i direktor Doma zdravlja Savski venac, za Uranak TV K1 ocenio je da su se građani opustili jer misle da su problemi sa kovidom gotovi.

 - U Srbiji je u do juče 45 posto građana vakcinisanih prvom dozom, a 43 posto primilio je drugu dozu. Mali razmak između procenata je dokaz da je vakcinacija usporena. Zato smo zatvorili halu 3, koju ćemo u slučaju potrebe ponovo otvoriti - objasnio je on.

Dodao je da je korona je izuzetno podmukao protivnik, istakao da se epidemiološka situacija u Srbiji i Evropi smiruje, ali da se delta soj jako brzo širi.

 - Korona ne miruje. Apelujem na mladu populaciju da se što pre vakciniše. Borba protiv delta soja se vodi ovog leta, a ne u oktobru i novembru. Sada možem da učinimo mnogo, i treba to da uradimo - rekao je on.

U Srbiji se vakcinišu i državljanih Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije a Bekić kaže da je kod njih interesovanje veće nego kod naših građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024