KOORDINACIJA AKTIVNOSTI: Riker - SAD podržavaju Lajčaka i dijalog Beograda i Prištine

Tanjug

02. 07. 2021. u 12:18

VRŠILAC dužnosti pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja Evrope i Evroazije Filip Riker izjavio je danas da SAD podržavaju specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji, kako kaže, radi sa njegovim zamenikom Metjuom Palmerom.

КООРДИНАЦИЈА АКТИВНОСТИ: Рикер - САД подржавају Лајчака и дијалог Београда и Приштине

Filip Riker / Foto EPA

Riker je u Ohridu na Prespa forumu rekao da su Lajčak i Palmer zajedno išli u Prištinu i Beograd kako bi koordinisali aktivnosti.

 - Mi smo podstakli i Kosovo i Srbiju da nastave pregovore sa ozbiljnošću i hitnošću i pozdravljamo razgovore koji se obavljaju na visokom nivou", rekao je Riker na panelu na kojem učestvuju i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, slovenački predsednik Borut Pahor, Johanes Han…

On je naveo da su "dve strane" jako udaljene, te da je dijalog način da se premoste razlike.

Objašnjava da Sporazum o normalizaciji donosi "normalno stanje", a znači, kako kaže, uzajamno priznanje što će, prema njegovim rečima, omogućiti zemljama da "stave stvari u kontekst" i krenu ka prosperitetnijem životu u budućnosti.

 - Za to je potrebna fleksibilnost, kompromis i razmišljanje o budućnosti. Želimo više toga da vidimo i uveren sam da bi to želeli i naši partneri iz Evropske unije - rekao je Riker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)