TEMA I CENA KAMPANJE: Evroposlanici nastavili konsultacije sa našim strankama

Tanjug

17. 06. 2021. u 21:08

EVROPOSLANICI su nastavili u četvrtak konsultacije u okviru međustranačkog dijaloga, razgovorom sa Strankom moderne Srbije. Kopredsednica SMS Tatjana Macura rekla je nakon susreta u sedištu Delegacije EU u Beogradu da je zadovoljna atmosferom koja je vladala tokom sastanka, ocenjujući da je to bio jedan od najkonstruktivnijih razgovora između te stranke i predstavnika Evropskog parlamenta.

ТЕМА И ЦЕНА КАМПАЊЕ: Европосланици наставили консултације са нашим странкама

Foto P. Milošević

Prema njenim rečima, ako okolnosti zbog pandemije budu dozvoljavale, evroposrednici će u Beograd, kako su joj preneli, doći sredinom jula da razgovaraju sa strankama uživo:

"Stranka moderne Srbije će učestvovati u svim razgovorima koji podrazumevaju mirno rešavanje problema."

Macura je za Tanjug istakla da joj je drago što je došlo do sastanka posle dužeg vremena, navodeći da su prisustvovali svi posrednici u dijalogu - Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan. O detaljima zbog pravila nije mogla da govori, ali kaže da je delegaciju EP upoznala sa zahtevima SMS u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova.

Podsetila je da ta stranka predlaže izmene zakona koje se tiču finansiranja kampanje u smislu da traže limitiranje sredstava koje stranke koriste za izbornu kampanju.

Sa evroparlamentarcima 30. juna treba da se sastanu predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, a sledeće nedelje i grupa stranaka među kojima SDS Borisa Tadića i Nova stranka Arisa Movsesijana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!