"KURTI BEŽI I KRIJE SE OD SRBIJE": "Rat" Albanaca u parlamentu lažne države, sukob Albanaca se zaoštrava

Novosti online

11. 06. 2021. u 17:11

SEDNICU skupštine u Prištini, na kojoj je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu sa Beogradom, obeležila je njegova polemika sa opozicijom koja ga je kritikovala da nema strategiju za dijalog sa Beogradom, da ide u Brisel bez platforme i strategije.

КУРТИ БЕЖИ И КРИЈЕ СЕ ОД СРБИЈЕ: Рат Албанаца у парламенту лажне државе, сукоб Албанаца се заоштрава

Foto: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP/Depositphotos

Lider Alijanse za budućnost KiM Ramuš Haradinaj optužio je Kurtija da beži i da se krije, najverovatnije od Srbije.

- Danas pred nama nije premijer, već lider koji ne zna zašto, ali je odlučio da se krije i beži. Nije mi jasno od koga. Od koga bi drugog do od Srbije koja ima prevlast nad njim. A on nema jasne odluke i objašnjenja za poziciju (tzv.) Kosova. Da li se možda krije od međunarodnih partnera - rekao je Haradinaj.

On je dodao da se Kurti možda krije i od SAD jer ih nije pozvao da se dogovore oko dijaloga.

- Kako se premijer (tzv.)  Kosova usuđuje da ide na sastanke pod pokroviteljstvom EU bez SAD. Zašto se ne obrati predsedniku SAD da zatraži specijalnog izaslanika za dijalog (tzv.) Kosova i Srbije - rekao je Haradinaj.

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da se Kurti ponaša kao polaznik letnje škole i da je u Skupštinu došao kao na seminar.

- Način na koji govori o dijalogu je šarlatanstvo. Očekivao sam da danas pričamo o dijalogu i da premijer iznese principe, ciljeve, krajnje rokove. Međutim, građani bi trebalo da znaju da dijalog nije politički spremljen na diplomatskom nivou - rekao je Hodžaj.

Lider Demokratske stranke Kosova Ljumir Abdidžiku poručio je Kurtiju da ne sme da izbegava obaveze koje ima kao premijer i da ne misli da ga niko neće osuditi zbog procesa dijaloga.

- Idete nepripremljeni u dijalog. Postoje određeni principi od kojih premijer ne može da odustane. prvi princip je da se dijalog održava sa (tzv.) Kosovom, ne zbog (tzv.) Kosova", rekao je lider DSK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024