UNAPRED OSUDILI MLADIĆA: Jezivi tekstovi hrvatskih tabloida, ali Srbin iz generalovog Kalinovika im je očitao lekciju

Novosti online

08. 06. 2021. u 09:51

HRVATSKI mediji jednoobrazno izveštavaju presudu Ratku Mladiću.

УНАПРЕД ОСУДИЛИ МЛАДИЋА: Језиви текстови хрватских таблоида, али Србин из генераловог Калиновика им је очитао лекцију

Foto: Jutarnji list

"Jutarnji list" na izrazito negativan način opisuje perfektnu karijeru generala Mladića u JNA, te ponoavlja priču o "agresiji Jugoslovenske narodne armije" na prostore Jugoslavije.

Foto: Jutarnji list

Ovaj medij je već u naslovu unapred osudio Mladića, bez ikakvog poštovanja osnovne novinarske etike, uz naslov: "Gotov je krvnikov žalbeni postupak: Mladiću će u Hagu potvrditi doživotnu presudu za ratne zločine."

Mladića je unapred osudio i tabloid "24sata", koji je dao suludi naslov: "Klao je decu, a rodno selo ga sad slavi". Takvih gluposti se nije setilo ni haško tužilaštvo, te nema reči o bilo kakvim optužbama da je general Mladić ikoga lično ubio, a kamoli decu.

- Ratko Mladić je simbol ovog grada (Kalinovik). On predstavlja borbu svih Srba na prostoru bivše Jugoslavije. On je mnogo uradio za srpski narod. On je heroj - govori Milan Tošević, koji je rođen i živi u Kalinoviku. 

Foto: Jutarnji list

Milan nosi majicu sa likom Ratka Mladića.

- Odluku suda u Hagu su više političke nego pravne. To pokazuju i presude koje se donose. Ako znamo da su Srbi osuđeni na više od 1.000 godina zatvora zbog zločina koji im se stavljaju na teret. Istovremeno, pripadnici ostala dva naroda, muslimani i Hrvati, koji su isto tako činili zločine, nisu osuđeni. Zbog toga su to političke odluke - objašnjava Milan hrvatskim medijima.

Foto: Jutarnji list

Isti tabloid objavljuje i intervju sa hrvatskim teroristom Nikolom Vukošićem, u kom Vukošić za Mladića kaže da je "tiranin" i optužuje ga i za zločine u Hrvatskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati