U KLUBU NAPREDNJAKA 180 POSLANIKA: Posle ujedinjenja stranaka, spajaju se i grupe narodnih predstavnika SNS I SPAS

S. S. R.

07. 06. 2021. u 09:36

POSLE ujedinjenja Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, koji su za vikend postali jedna partija - SNS, sledi i formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

У КЛУБУ НАПРЕДЊАКА 180 ПОСЛАНИКА: После уједињења странака, спајају се и групе народних представника СНС И СПАС

Foto Tanjug

Kako je za "Novosti" rekao Radovan Tvrdišić, novi član Predsedništva SNS i potpredsednik parlamenta, "poslanička grupa SPAS će preći u klub SNS".

Time će tim naprednjaka u parlamentu koji trenutno ima 170 poslanika dobiti još deset novih "tribuna" i imati ukupno 180 članova.

Na naše pitanje, kako komentariše hladan doček pojedinih članova SNS predstavnicima SPAS-a, među kojima je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Tvrdišić kaže da "izbegava da komentariše bilo čije motive za određena javna ponašanja i da je to definitivno pitanje za gospodina Gorana Vesića".

Poznavaoci rejtinga stranaka više puta su govorili da spajanje partija ne znači i prost zbir rezultata ostvarenih na poslednjim izborima.

- Verujem da će deo glasača koji su nekada glasali za SPAS dati svoj glas SNS, da drugi deo bivših SPAS-ovih glasača neće, ali verujem da će se pojaviti i deo novih glasača SNS zbog podrške politici patriotskog objedinjavanja i nove društvene konstrukcije izražene u Deklaraciji o pravcima i prioritetima Srbije - istakao je Tvrdišić.

Inače, u parlamentu će novom raspodelom snaga biti osam poslaničkih klubova. Drugi po brojnosti su socijalisti sa 24 poslanika, dok su svi ostali jednocifreni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024