KO ĆE ZAMENITI NEBOJŠU STEFANOVIĆA: Na pomolu rešenje za naslednika

V. N.

02. 06. 2021. u 10:08

PREDSEDNIŠTVO Srpske napredne stranke trebalo bi da u narednim danima, posle ostavke Nebojše Stefanovića, izabere poverenika za Beograd, a prema informacijama "Novosti", najviše šanse da vodi naprednjake u prestonici ima Luka Petrović, član Predsedništva i koordinator za istočnu Srbiju.

КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ НЕБОЈШУ СТЕФАНОВИЋА: На помолу решење за наследника

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je svojevremeno bio predsednik odbora naprednjaka u beogradskoj opštini Stari grad. Naprednjaci su za vikend prihvatili ostavku Stefanovića, kome su partijske kolege zamerile jer je, dok je bio ministar unutrašnjih poslova, prisluškivan predsednik Aleksandar Vučić. Na sednici Glavnog odbora prihvaćeno je i ujedinjenje sa SPAS, a predsednik ove partije i prvi čovek Novog Beograda Aleksandar Šapić sigurno će biti deo tima naprednjaka u prestonici. Upravo o tome je i govorio za vikend potvrdivši da će se baviti glavnim gradom gde je rođen i u kome je, radom na lokalu, stekao političko ime.

A, posle ostavke Stefanovića na stranačku funkciju, ne prestaju polemike hoće li on ostati i na državnoj, odnosno na poziciji ministra odbrane.

Luka Petrović

 

Predsednica vlade i funkcionerka SNS Ana Brnabić u utorak je na pitanje da li se očekuje da Stefanović podnese ostavku ili će to ona pokrenuti, s obzirom na razloge zbog kojih je SNS tražio njegovu smenu u stranci, rekla da će se naprednjaci o svim stvarima, kao i do sada, baviti unutarstranački:

- Ne želim i neću više govoriti o tome u javnosti. Stranka je donela neke odluke i na Predsedništvu i Glavnom odboru SNS za vikend. O svim ostalim stvarima nastavićemo da se bavimo unutarstranački. Kada kao stranka dalje donosimo neke odluke, tada ćemo ih i saopštavati. Zaista, špansku seriju od toga nećemo praviti kao ozbiljna stranka i na to se više neću osvrtati.

Inače, Stefanović je podneo ostavku pošto su brojni odbori SNS širom Srbije tražili da se on povuče sa mesta predsednika beogradskog odbora i da se razreši svih funkcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)