SASTANAK MINISTRA VULINA I NAČELNIKA MILIĆA: Osnovni prioritet u radu beogradske policije bezbednost građana Beograda

Novosti online

28. 05. 2021. u 14:29

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i sa svim načelnicima Uprave kriminalističke policije Beograda.

САСТАНАК МИНИСТРА ВУЛИНА И НАЧЕЛНИКА МИЛИЋА: Основни приоритет у раду београдске полиције безбедност грађана Београда

Foto: MUP

Ministar Vulin je podvukao da je osnovni prioritet u radu beogradske policije bezbednost građana Beograda.

Ministar Vulin je na sastanku ocenio da je Beograd bezbedan grad, ali da to nije razlog da se bezbednost ne podigne na još viši nivo. U skladu sa tim, ministar Vulin je najavio još veće prisustvo pripadnika policije na ulicama Beograda i niz drugih aktivnosti pripadnika policije u cilju veće bezbednosti građana.

Osvrnuvši se na nedavno nasilje huligana u Beton hali, ministar Vulin je istakao da se tako nešto više neće ponoviti u našem glavnom gradu, ali isto tako je rekao da će pripadnici policije do kraja rasvetliti sve okolnosti ovog događaja i poručio da će se nalogodavci pronaći.

Foto: MUP

- Beograd je siguran grad i svaki građanin naše prestonice mora da bude bezbedan i zaštićen. Brzom i pravovremenom akcijom pripadnika policije, nasilničke grupe su pohapšene. Naša ključna poruka nasilnicima je da razbijanje Beograda i maltretiranje građana nije dozvoljeno i da tako nešto neće proći nekažnjeno i bez posledica. Očekujem vašu još veću angažovanost u cilju podizanja nivoa bezbednosti građana - poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin još jednom je naglasio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima.

Na sastanku su razmatrani dalji zadaci i prioriteti u borbi protiv kriminala u glavnom gradu, sa posebnim akcentom na borbu protiv narko-dilera i uličnog kriminala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)