Članovima grupe "Beogradski sindikat" zabranjen je danas ulazak u Crnu Goru, a članovi benda vraćeni su sa graničnog prelaza.

Frontmen grupa Feđa Dimović rekao je Tanjugu da su vraćeni sa graničnog prelaza bez ikakvog obrazloženja, dok je jedan član, koji je vraćen sa aerodroma u Podgorici, dobio rešenje o zabrani ulaska zbog, kako je naveo, nacionalne bezbednosti.

"Nas koji smo išli kolima vratili su sa graničnog prelaza Crne Gore, gde je trebalo da sutra učestvujemo na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici, bez ikakvog obrazloženja i pismene odluke, dok je samo jedan član, koji je išao avionom, dobio rešenje da ne može da uđe zbog razloga nacionalne bezbednosti", kaže Dimović, koji je u povratku za Beograd.

Dimović je na svom fejsbuk profilu objavio i kraći video, u kome kaže:

"Braćo i sestre, upravo smo vraćeni sa graničnog prelaza sa Crnom Gorom gde nam je zabranjen ulaz bez ikakvog objašnjenja i pismenog obrazloženja, a naš clan Boško deportovan je sa aerodroma u Podgorici".

"Beogradski sindikat" je pre sedam dana objavio pesmu "Sviće zora", inspirisanu mirnim protestima, molebanima i llitijama, u Crnoj Gori povodom usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Dimović je tada kazao Tanjugu da je ona snimljena "u znak zahvalnost braći i sestrama iz Crne Gore", a pesma je postala nezvanična himna litija u ovoj zemlji.