POBEDNIK predsedničkih izbora u Hrvatskoj Zoran Milanović održao je pobednički govor u zagrebačkoj „Tvornici“, prenosi Index.hr.

- Dragi prijatelju, dobrodošli u Tvornicu pobjeda, kao što sam obećao. Hvala onima koji su me podržali i onima koji nisu. Hvala i Kolindi Grabar Kitarović - rekao je Milanović, na što se prolomilo huk neodobravanja, ali Milanović je to prekinuo i rekao "Ne, ne, tražim da se to ne radi".

Pročitajte još: Mesić i Josipović se oglasili posle pobede Milanovića: Kolinda od svoje funkcije napravila estradu

- Ako sam bilo koga previše nagazio, ako sam rekao koju neistinu, to nije bilo namerno. Ja od danas ili sutra radim posao i živim posao drukčiji od ovoga sada. Hrvatski građani su me izabrali za predsednika Hrvatske, Hrvata i onih koji to nisu i sretan sam zbog toga. Bio sam i premijer i to mi je u zadnjih pola godine bio i teret. Istina je u oku posmatrača. Znam da i danas ima onih kojima nisam po volji, ali s tim moramo nastaviti živeti jer nas je premalo da se delimo na ovaj način. Od mene nećete slušati sladunjave priče o zajedništvu, ali ću se truditi da nikoga bez potrebe ili namerno ne povredim - rekao je Milanović.

- Ima nas različitih, različitih pogleda na svet, i sam sam takav jer sam čovek, obično ljudsko biće – kazao je novi predsednik Hrvatske.