Protestna vožnja nakon ubistva policajca Milutina Lekovića (FOTO)

Novosti Online / V.V.

ponedeljak, 16. 12. 2019. u 15:20

Протестна вожња након убиства полицајца Милутина Лековића (ФОТО)

Foto: V. Vujnović

Protestnu vožnju od Igala do Meljina organizovala je grupa građana povodom ubistva graničnog policajca Milutina Lekovića
Protestnu vožnju od Igala do Meljina organizovala je grupa građana povodom ubistva graničnog policajca Milutina Lekovića. Kod „Barona" u centru Igala, na mestu na kome je Leković ubijen zaustavili su kolonu u kojoj je bilo više desetina vozila i zapalili su sveće. Ispred hercegnovskog Centra bezbednosti dočekali su ih zaposleni koji su nosili fotografije preminulog kolege i istakli poruku „Svi smo mi Leka". Na kratko je bio blokiran saobraćaj na kružnom toku u Meljinama.


Na protest su pozvali Novljani preko društvenih mreža, a kako bi iskazali revolt zbog ovog tragičnog događaja u kome je mlad čovek stradao obavljajući dužnost.


Učesnici protesta imali su jednu, zajedničku poruku - okupili smo se kao građani, prijatelji da uputimo poslednji pozdrav i zahvalnost dobrom čoveku, savesnom policajcu, da pokažemo duboko i iskreno poštovanje za požrtvovanost koju je platio životom.


Pročitajte još: PREMINUO policajac iz Igala: Migranti mu pucali u glavu u policijskom vozilu!


Iz Uprave policije saopštili su da su identifikovana lica koja su u nedelju lišili života policijskog službenika Milutina Lekovića. U saopštenju je navedeno da je direktni izvršilac krivičnog dela L.H. (43) državljanin Republike Albanije. Sa njim su bili L.H. (49) i N.H. (67), takođe državljani Albanije.


Kod Barona - Foto: V. Vujnović


Sva tri lica se terete za krivično delo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija a u vezi sa krivičnim delom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.


Svo troje osumnjičenih traže i u Albaniji zbog krivičnih dela ubistvo sa umišljajem, pokušaj ubistva, nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije i pretnje. Ova lica će biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.


Pročitajte još: Ovo su Albanci uhapšeni zbog ubistva policajca u Igalu: Osumnjičeni ipak nisu sa Kosmeta?


Povodom smrti policajca Milutina Lekovića telegram saučešća porodici uputili su predsednik opštine Stevan Katić i potpredsednici Danijela Đurović i Miloš Konjević.


- Građani Herceg Novog izgubili su čestitog komšiju i prijatelja, uglednog kolegu čiji su život i rad predstavljali primer kako služiti svom narodu i državi. Zbog jučerašnje tragedije naš grad je zanemio. Opština Herceg Novi se nada da će pravosudne institucije najstrožije kazniti počionice ovog zlodela. Herceg Novi iskreno saoseća sa porodicom Leković. Neka Milutinova plemenita duša počiva u miru, navedeno je u telegramu saočešća čelnika hercegnovske opštine.


Pred polazak u protestnu vožnju -Foto: V. Vujnović


U pucnjavi koja se u nedelju oko 15 sati dogodila u centru Igala ubijen je službenik granične policije Herceg Novi, Milutin Leković (41) On je stradao prilikom privođenja tri osobe, dva muškarca i jedne žene, koji su u kontroli zatečeni bez ličnih dokumenata. Prilikom vožnje prema hercegnovskom Centru bezbednosti jedan od privedenih je upotrebio skriveno vatreno oružje i teško ranio M.L. koji je u bolnici podlegao povredama. Drugi službenik policije je pokušao da napadaču otme oružje i da ih zaustavi u pokušaju bekstva ali nije uspeo. Počinioci su se domogli taksija i odvezli se do Sutorine. Usledila je intenzivna potraga zbog koje su ceo grad i granični prelazi bili blokirani, a saobraćaj obustavljen glavnom gradskom saobraćajnicom kroz Igalo i preusmeravan na magistralu.


Kod Barona - Foto: V. Vujnović


Brzom intervencijom policija je u Sutorinskom polju pronašla I uhapsila počinioce. Prilikom hapšenja osumnjičeni su pružili otpor i ponovo upotrebili vatreno oružje, nakon čega su pucali i policijski službenici. U pucnjavi je ranjen jedan od osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Гојко

16.12.2019. 15:46

Kad se nisu hteli predati i ponovo su zapucali na policiju,ista ih je trebala likvidirati,a ne sad suđenja,protesti,zatvori,izručenja i ko zna šta još.