DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE: Na Cetinju marš podela

V. KADIĆ

petak, 12. 07. 2019. u 07:51

ДАН ДРЖАВНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ: На Цетињу марш подела

Foto RTCG

Slaviće samo sledbenici onih koji su bili protiv ujedinjenja Crne Gore i Srbije

CRNA GORA i ovaj 13. jul obeležava duboko podeljena, iako se radi o istorijskim događajima - 1878. kada je na Berlinskom kongresu "zaokružena" njena državnost i ustaničkom iz 1941. Međutim, dešavanja od majskog referenduma 2006. godine - priznanje lažnog Kosova, proterivanje srpskog jezika i ćirilice, progon sveštenstva i monaštva Mitropolije crnogorsko-primorske, članstvo države u NATO, diskriminacije srpskog naroda ostavile su ožiljak. Zato će u subotu samo slaviti sledbenici onih koji su bili protiv ujedinjenja Crne Gore i Srbije, i protiv odluka Podgoričke skupštine, a za zakon kojim se otimaju crkve i manastiri SPC.

Najavljeno je održavanje crnogorskog marša od Bajica (ispred "štaba" Božićnog ustanka) preko Bulevara crnogorskih junaka i Njegoševom ulicom do Dvorskog trga, pa pored Biljarde do spomenika streljanim rodoljubima 1941. godine. Pre početka marša padobranci će iz vojnih helikoptera doneti veliku crnogorsku zastavu i takozvanu gaetušu, koja je dobila ime po Gaeti.

Pročitajte još - DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE: Čestitke Putina i Trampa

- Na osnovu velikih fotografija koje će Crnogorci nositi 13. jula na Cetinju, poslaćemo poruku kakve je ko pretke imao. Ponosno ih pokažimo i tog dana im se zahvalimo za sve što učiniše za Crnu Goru. Spremite crnogorske zastave, krstaš barjake i zelene gaetuše, spremajte slike crnogorskih narodnih heroja, nosilaca partizanskih spomenica, spremajte slike božićnih ustanika i crnogorskih komita - poručili su iz Evropskog pokreta za vladavinu prava.

Pročitajte još - CRNOGORSKA BRUKA: Na Svaču dvoglavi orao! (FOTO)

Marko Kovačević, iz Nove srpske demokratije, kaže, za "Novosti", da se u današnjoj Crnoj Gori dešavaju neverovatne situacije u kojima se javljaju političko-ideološki mutanti.

- To su neverovatni tipovi koji ustanak naroda u Crnoj Gori protiv fašističke Italije i ideologije nezavisne Crne Gore po meri Sekule Drljevića, slave ističući novokonstruisanu zastavu zelenaškog pokreta, koja kao takva nikad nije postojala, ali je se oni " sećaju" i čak su joj dali nadimak "gaetuša", a koja se odnosi na onaj pokret koji je imao svoje predstavnike u Musolinijevom maršu na Rim i koji su se u Italiji i zvanično nazivali - Crnogorski fašisti - kaže Kovačević.


Marko Kovačević


RUGANjE

PROSLAVLjATI 13. jul iz povike koji su naučeni od fašističkog okupatora "E viva Montenegro" znači izrugivati se tadašnjem narodu koji je kao jedan ustao protiv fašističke Italije i Sekuline Nezavisne države Crne Gore koja je formirana 12. jula, dan pre samog ustanka, podseća Marko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Blagoje Jovovic

12.07.2019. 17:45

Definitivno je doslo vreme za modernu istragu poturica,indeticnu Njegosevoj,samo sto u ovom slucaju treba "ispitati" moderne poturice odnosno milogorce,koju svojim zulumom i terorom nad vecinskim Srpskim stanovnistvom u Crnoj Gori,žele da preteknu monstruozni ustaski rezim ante pavelica sa kojim je njihov ideolog i zlocinac sekula drljevic bio pristrasnim odnosima.Vreme je da se braća iz Crne Gore dignu protiv milovog pro ustaskog rezima i sprece novi Jasenovac na teritoriji Crne Gore.