ROKERI NA UDARU EKSTREMISTA: Branitelji teraju Bajagu iz Ploča

V. M. P.

utorak, 09. 07. 2019. u 15:17

РОКЕРИ НА УДАРУ ЕКСТРЕМИСТА: Бранитељи терају Бајагу из Плоча

Foto: I.Marinković

Naš poziv zatekao je danas Bajagu na povratku sa godišnjeg odmora, ali on nije želeo da komentariše "slučaj"

ZBOG notorne laži da je "dizao moral srpskim vojnicima 1993. u Kninu", srpski kantautor Momčilo Bajagić Bajaga ponovo je na udaru hrvatskih veterana, ovoga puta iz Ploča, kod Metkovića. Oni se protive se nastupu Bajage i "Instruktora", planiranom za 27. jul u okviru petog festivala "Od 2 do 2" u tom gradu. Od organizatora, Udruženja studenata, traže da koncert bude otkazan, i u saopštenju navode da će sada "moralni higijeničari" pozivati na antisrpstvo i nacionalnu zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupa gospodina Bajagića u Pločama.

Hrvatskim veteranima se, podsetimo, zbog istih razloga nije svidelo ni što je trebalo da Bajaga i "Instruktori" prošlog leta nastupe na "Danima piva" u Karlovcu. Skandal je izbio kada su pozvali "Hladno pivo" umesto beogradskih rokera, a ovi su to, šmekerski, odbili. Samo dva dana kasnije, Bajagić je u prepunoj "Pulskoj areni" Hrvatima poručio da ljubav i emocije niko ne može da zabrani.

PROČITAJTE I: Hrvatski veterani preko Bajage ratuju za Tompsona?

Naš poziv zatekao je danas Bajagu na povratku sa godišnjeg odmora, ali on nije želeo da komentariše "slučaj". Menadžer Bajage i "Instruktora" Dragoslav Gane Pecikoza za "Novosti" je izjavio da se sat vremena ranije čuo sa organizatorom nastupa u Pločama, ali da mu nisu rekli da ima bilo kakvih problema:

- Svi čekaju Bajagu i "Instruktore" raširenih ruku. Dan pre Ploča, sviraće na festivalu u Sarajevu, a 28. jula na Cetinju.

Boris Vagner, iz Udruženja studenata koji organizuju festival "Od 2 do 2" u Pločama, na pitanje da li će koncert Bajage biti otkazan, za naš list je danas kazao:

- Koncerta će biti!Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Nedim

09.07.2019. 15:56

Da ti ne bi pravili mnogo problema ti Bajaga nemoj ni da odeš tamo više.Jednostavno idi u one sredine u koje si dobrodošao i koje vole tvoju muziku.Jedan honorar manje ali si zato čovek na mestu

Miki

10.07.2019. 13:31

@Nedim - I ja ne znam koji mu je djavo da peva stalno kod njih, kad zna da ce biti frka. Nek' napravi vise koncerata u Srbiji, budi siguran da ce ih dosta iz Hrvatske doci, koji ce i nama ostaviti kintu.

donkizele

09.07.2019. 15:58

Pa mozda i jeste ubicama donosio radost: 'ko zna koliko su Hrvata koji su ubijali Srbe uzivali u radosti u njegovoj muzici.

Chechen

09.07.2019. 16:24

@donkizele - Ma neeee... Pravi domoljubi ne slušaju to... Evo zašto im omladina beži iz zemlje... Zbog ovakvih stvari

Hrvoje

09.07.2019. 17:23

@donkizele - Tako je! Omladina bježi iz zemlje jer ne mogu otići na Bajagin koncert!

Romy

09.07.2019. 16:39

Ja sam 50% Hrvatica ali misliim da jhrvatskoj paranoji nema kraja.Da nema Srba ne bi imali sa kime da paranoišu!Definitivno bolestan narod ...i još su u EU!?

Ivana

10.07.2019. 13:25

@Romy - Pa to reci lepo tvojoj hrvatskoj polovini, Srbi su tu paranoju osetili vec na svojoj kozi vise puta. Ma da i Srbi nisu bas cisti kad im dopustaju izivljavanje.

Ljube

09.07.2019. 17:15

Ploce (Kardeljevo) ,ni pocetkom osamdesetih nisu voleli JNA i tu drzavu ,iako su sve od nje dobili ,a mi Srbi sve izgubili .Tada su nas hrvatski oficiri ( bojovnici ) uveravali da iz Bosne mozemo biti samo " Bosnjaci" ,iz Srbije " Srbijanci" ,i tako se i desi .

pereee

09.07.2019. 18:35

E da smo bar deset posto kao hrvati, gde bi nam bio kraj. Sve hrvati ovo ono, a satrase nas do kraja. Bravisimo!