PREKO RUSKOG TAJKUNA LOBIRALI KOD AMERIKANACA: Tajni razgovori Roćena i Deripaske za otcepljenje Crne Gore (AUDIO/VIDEO)

I. D. S.

petak, 21. 06. 2019. u 16:15

ПРЕКО РУСКОГ ТАЈКУНА ЛОБИРАЛИ КОД АМЕРИКАНАЦА: Тајни разговори Роћена и Дерипаске за отцепљење Црне Горе (АУДИО/ВИДЕО)

Milan Roćen i Oleg Deripaska Foto EPA

Roćen tokom razgovora sa Rusom izražava zabrinutost zbog pritiska Evrope na rukovodstvo Crne Gore, te ga moli da iskoristi svoj uticaj na Pitera Manka

Crnogorski potral in4s objavio je u petak audio snimak razgovora između tadašnjeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi, Milana Roćena i ruskog tajkuna i nekadašnjeg vlasnika Kombinata aluminijuma u Podgorici Olega Deripaske, na kojem se čuje kako Roćen, po dogovoru sa Đukanovićem, moli Deripasku da preko svojih konekcija u Americi pomogne u realizaciji referenduma za nezavisnost Crne Gore.

Roćen tokom razgovora sa Rusom izražava zabrinutost zbog pritiska Evrope na rukovodstvo Crne Gore, te ga moli da iskoristi svoj uticaj na Pitera Manka kako bi on izlobirao odgovarajuće referendumske uslove kod Amerikanaca, odnosno Kontakt grupe.

Kako se čuje u razgovoru, Roćen govori Deripaski da se toga dan u Londonu održava sastanak Kontakt grupe, gde će se sastati predstavnici svih zemalja članica , Venecijanske komisije, OEBS-a i drugi.

Pročitajte još - PROSLAVA NEZAVISNOSTI: Praznuju državu duboko podeljeni!

- Evropa nas neće ostaviti na miru. U najskorije vreme će nas žešće pritiskati. I sada hoće da na Crnu Goru, znaš da primene to, znaš, poznato, kao za Kosovo: standardi, a potom status. Shvataš? I naprosto žele da nešto zasmetaju po pitanju referenduma. Jedini, ko tu može pomoći, ja sam juče bio u Ministarstvu spoljnih poslova, tamo sa nekim mojim iz MID-a razgovarao, to mogu oni s druge strane okeana – govori Roćen Deripaski.

Dalje mu objašnjava da misli na Amerikance i dodaje da mu je Đukanović rekao postoji mogućnost susreta sa Mankom ali zamolio, da dok se to ne desi, Deripaska telefonira nekome u Vašingtonu i iskoristio svoje veze. Roćen navodi i da je Đukanović spreman da doleti na par sati u Vašington da se sretne sa nekim, kako bi objasnio o čemu je reč.

Tokom celog razgovora, Deripaska kratko odgovara i na kraju potvrđuje da će u toku dana da učini ono što od njega traže.

Audio-snimak razgovora koji ekskluzivno objavljuje IN4S možete poslušati OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije