EKSPLOZIJA U SAMOSTANU: Sveštenik teško povređen

Tanjug

subota, 11. 05. 2019. u 13:17

 ЕКСПЛОЗИЈА У САМОСТАНУ: Свештеник тешко повређен

Kuća u kojoj je izbio požar (Foto: SZS Tivat)

Sveštenik J. J. (71) teško je povređen u eksploziji u samostanu Gospa od milosti u naselju Kaluđerovina u Tivtu i prebacen je u Klinički centar Crne Gore (KC CG) u Podgorici
Sveštenik J. J. (71) teško je povređen u eksploziji u samostanu Gospa od milosti u naselju Kaluđerovina u Tivtu i prebacen je u Klinički centar Crne Gore (KC CG) u Podgorici.

Kako navodi RTCG, pretpostavlja se da je uzrok požara plinska boca iz šporeta u kuhinji objekta.

"Tivatska služba zaštite i spasavanja (SZS) primila je u 5.19 poziv da je u kući u Kaluđerovini došlo do eksplozije i požara. Na licu mesta vatrogasci su zatekli povređenu osobu i požar u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su veoma brzo stavili požar pod kontrolu a gašenje je trajalo do sedam sati. Ekipa Hitne pomoci zbrinula je povredenog, a pripadnici OB Tivat vrše uvidaj“, saopštio je načelnik SZS Tivat Zoran Barbić.

Prema nezvaničnim saznanjima, eksplodirala je plinska boca iz šporeta u kuhinji objekta koji koriste sveštenici samostana.

U požaru je pričinjena značana materijalna šteta. Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije i požara curenje gasa uz upotrebu otvorenog plamena.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije