Papa: Pripremimo se za budućnost bez nejednakosti

Tanjug

nedelja, 19. 04. 2020. u 22:41

Папа: Припремимо се за будућност без неједнакости

EPA-EFE/VATICAN MEDIA

Papa Franja pozvao je danas vernike da iskoriste "vreme iskušenja" pandemije korona virusa kako bi se pripremili za buducćnost u kojoj će nejednakosti biti ukinute i najsiromašniji više neće biti zapostavljani
Papa Franja pozvao je danas vernike da iskoriste "vreme iskušenja" pandemije korona virusa kako bi se pripremili za buducćnost u kojoj će nejednakosti biti ukinute i najsiromašniji više neće biti zapostavljani.

"Ovo nije neka ideologija. To je hrišćanstvo", rekao je papa, prenosi AP.

Franja je danas "otputovao" nekoliko ulica izvan vatikanskih zidina kako bi održao misu u obližnjoj crkvi Svetog duha uz prisustvo samo nekoliko sveštenika zbog strogih mera u cilju suzbiljanja širenja virusa u Italiji.

Papa je u svojoj homiliji rekao da je ozbiljna, globalna kriza pandemije podsetila svet da ne postoje granice između onih koji pate, niti razlike u nacionalnosti među onima koji su pogođeni ili pošteđeni.

"Neka nas duboko uzdrma ono što se dešava oko nas", poručio je sa oltara poglavar Rimokatoličke crkve.

On je istakao da je došlo vreme da se uklone nejednakosti, da se "izleči nepravda koja ugrožava zdravlje čitave ljudske porodice".

Od početka pandemije papa koristi svoje svakodnevne mise koje se prenose uživo iz Vatikana, da bi u molitvana posebno pomenuo starije osobe, lekare i medicinske sestre, zatvorenike i osobe sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Goran

19.04.2020. 23:31

Jedno je sigurno mozemo da se pripremimo samo za gori svet nego li što je bio. Neće proći ni mesec dana od trenutka kad ludilo stane pa videćete o čemu pišem...

zigi

19.04.2020. 23:39

Tako ti zapadne demokratije! Rim to jest vatikan jos nikada nije osudio ni jedan zlocin zapada. Ni hitler nikada ne bih dosao na vlast da nije imao podrsku vatikana. Jos uvijek ima po neki zlocinac u ,,katolickim" drzavama.