Amerika ponovo okrivljuje Kinu za svoju nesreću: Nisu bili DOVOLjNO ISKRENI

Novosti Online

četvrtak, 16. 04. 2020. u 22:18

Америка поново окривљује Кину за своју несрећу: Нису били ДОВОЉНО ИСКРЕНИ
Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je da je Kina od samog početka imala otvoren i odgovoran stav u vezi sa objavljivanjem informacija o epidemiji virusa korona

MINISTAR ODBRANE SAD Mark Esper izjavio je da je Komunistička partija Kine „dovodila svet u zabludu“ i da nije bila otvorena u vezi sa pojavom pandemije virusa korona, prenosi En-bi-si Njuz.

Pročitajte još: Ove 4 zemlje su uspele da OBUZDAJU epidemiju: Iz njihovog primera ceo svet može da nauči 12 lekcija koje pokazuju KAKO POBEDITI SMRTONOSAN VIRUS

- Oni su nas dovodili u zabludu, bili su netransparentni od prvog dana pojave virusa. Stoga ne verujem mnogo da su i sad iskreni prema nama - rekao je Esper.

Prema njegovim rečima, da je kineska vlada bila ranije otvorenija to bi pomoglo da se ide korak ispred virusa, da se analizira njegova struktura i brže razvije lek i vakcina.

Ranije je Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio da je Kina od samog početka imala otvoren i odgovoran stav u vezi sa objavljivanjem informacija o epidemiji virusa korona.

Pročitajte još: Bolnice u Francuskoj sve manje POD PRITISKOM: Epidemija se polako STABILIZUJE

Ranije je takođe i američki senator Lindzi Grem izjavio da je Kina odgovorna za smrt Amerikanaca zbog širenja koronavirusne infekcije, kao i za njihovu nezaposlenost i dodao da tu zemlju treba žestoko kazniti, kako bi u budućnosti promenila svoje ponašanje.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

OGNJEN

17.04.2020. 03:20

@Mikiboy - Odakle ti ta ideja da bi Kinezi dozvolili amerima da otvore takvu laboratoriju na bilo kom delu Kineske teritorije?????

miki

17.04.2020. 06:54

@Mikiboy - Opismeni se,pa komementariši. Ne kaže se "labaratorija" nego laboratorija.

Ap0qalypto

16.04.2020. 23:12

Sva sreca pa imamo Gejtsa, kakav je to dobrocinitelj, čak 7 fabrika za vakcinu će otvoriti.

miki

17.04.2020. 06:53

Da,Kina je stavila pod embargo ključne dane razvoja pandemije.Uveravali su svet da je "pod kontrolom". Ne podnosim Trampa ali je u pravu kada kaže da im je SZO previše verovala. Ova pomoć zemljama je samo vid iskupljivanja od odgovornosti.

X.Y.Z.

17.04.2020. 07:19

Odakle onda virus u Italiji!? Verovatno je zena sa pijace iz Vihana isla da gleda ligu sampiona. Bitno da napadaju sve oko sebe! Sada se vidi koliko je Amerika bedna i maliciozna, krive sve, da bi opravdali sviju nemoc i propast! Dok su nanosili zlo, unistavali, otimali, ubijali,bilo im je lepo. Pa da, to nisu oni, svi ostali su, ali nisu oni! Eto im i neka im! Neka im korona naplati sve ratove i zlo sto su naneli celom svetu!!!!