DEČAK iz provincije Hubej ostao je sam u kući sa svojim dedom i gledao ga kako umire nakon što je u gradu Šijan uveden svojevrsni karantin kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Pročitajte još: Paralizovani mladić preminuo jer mu je cela porodica u karantinu: Otac PREKLINjAO, ali nije imao ko da ga hrani

Lokalni državni službenici pronašli su u ponedeljak popodne mrtvog starijeg muškarca prezimena Tan koji je preminuo kod kuće. Sa njim je bio njegov petogodišnji ili šestogodišnji unuk, piše "The Guardian".

PREŽIVLjAVAO NA KEKSIMA

Guo Ruibing, lokalni zvaničnik, kazao je medijima kako je muškarac umro pre nekoliko dana i da je unuk preživljavao hraneći se keksima. Kada su službenici upitali dete zašto ranije nije potražilo pomoć, dečak je odgovorio da mu je deda rekao da ne izlazi napolje jer može da se zarazi virusom.

Zbog mera karantina, stanovnicima tog grada nije dozvoljeno da napuštaju domove, a državni službenici ih svakodnevno posećuju kako bi proverili trebaju li im zalihe hrane i imaju li simptome zaraze koronavirusom.

Otac deteta nalazi se u regiji Guangi i zbog karantina ne može da se vrati svom sinu. Guo je rekao novinarima da Tan nije imao visoku temperaturu ili druge simptome zaraze pre nego što je umro.

(index.hr)