Sekta poubijala trudnice i decu: Policija upala tokom rituala i spasila 14 mučenika, nađeni usred džungle goli, osumnjičen deda jednog mališana (VIDEO)

Tanjug

četvrtak, 16. 01. 2020. u 21:59

Секта поубијала труднице и децу: Полиција упала током ритуала и спасила 14 мученика, нађени усред џунгле голи, осумњичен деда једног малишана (ВИДЕО)

YouTube

U jednom sektaškom ritualu ubijeno je sedamo soba, a 14 je bilo izloženo mučenju u džungli u Panami
U jednom sektaškom ritualu ubijeno je sedamo soba, a 14 je bilo izloženo mučenju u džungli u Panami, a tokom koga je 10 vođa okružilo ljude, mučilo ih, tuklo, spaljivalo i seklo mačetama, kako bi se "pokajali za svoje grehe".

To se dogodilo na udaljenom ranču gde je napravljena improvizovana crkva malo poznate sekte "Novo božansko svetlo", a kada je policija stigla helikopterima uspela je da oslobodi 14 članova autohtone grupe Ngabe Bugle koji su bili vezani i udarani drvenim štapovima i Biblijama, prenosi AP.

Policiju i tužioca o događaju su obavestila tri pripadnika grupe koji su uspeli da pobegnu i oni su hospitalizovani u lokalnoj bolnici.

Prema rečima tužioca, na ranču su pronađeni goli muškarci i žene, kao i mačete, noževi i ritualno žrtvovana koza.

Dva kilometra od ranča zvaničnici su pronašli tela šestoro dece i jedne odrasle trudnice, a dodaje se i da je jedan od osumnjičenih deda ubijene dece.

Kako se navodi, reč je o relativno novoj sekti u toj oblasti i smatra se da je delovala oko tri meseca.

Ngabe Bugle je najveća domorodačka grupa, a oblast u kojoj žive je toliko udaljena da su povređeni morali da budu transportovani helikopterom.

Među povređenima su bile sve same trudnice i nekoliko dece.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije