Naoružani mladić u Volmartu testirao pravo da nosi oružje

Tanjug

10. 08. 2019. u 23:58

Наоружани младић у Волмарту тестирао право да носи оружје

Ilustracija / Foto: Depositphotos

Tužioci u američkoj saveznoj državi Misuri podigli su optužnicu za terorističku pretnju protiv 20-godišnjeg mladić, koji je naoružan puškom i pištoljem, ušao u lokalni market "Volmart"
Tužioci u američkoj saveznoj državi Misuri podigli su optužnicu za terorističku pretnju protiv 20-godišnjeg mladić, koji je naoružan puškom i pištoljem, ušao u lokalni market "Volmart" da bi "testirao" da li će ta prodavnica poštovati njegovo ustavno pravo da nosi oružje.

Incident, koji se dogodio nekoliko dana nakon što su u napadu u "Volmartu" u El Pasu ubijene 22 osobe, izazvao je paniku u prodavnici u Springfildu, u Misuriju.

Pročitajte još: NOVA PUCNjAVA U SAD? Policijska akcija kod tržnog centra „Volmart“ u Baton Ružu (video)


Naoružani muškarac, identifikovan kao Dmitrij Andrejčenko, snimao se telefonom dok je ulazio u prodavnicu. Uhapšen je nakon što ga je zaustavio vatrogasac koji nije bio na dužnosti.

Tokom incidenta nije ispaljen ni jedan metak.

"Misuri štiti pravo ljudi da nose oružje, ali ne dozovljava pojedincima da se ponašaju na bezobziran i kriminalan način i ugrožavaju građane", saopštila je kancelarija okružnog tužioca, prenosi Glas Amerike.

Ako bude proglašen krivim po optužbi za terorističku pretnju, Andrejčenko bi mogao da bude osuđen na do četiri godine zatvora i novčanu kaznu do 10.000 dolara.

Andrejčenko je tužiocima kazao da je kupio oružje i pancir da bi se zaštitio posle nedavnih pucnjava i da je "želeo da vidi da li će ''Volmart'' poštovati drugi amandman, koji Amerikancima garantuje pravo na oružje.

"Volmart" se u saopštenju zahvalio vlastima što su sprečile veći incident, a Andrejčenku je zabranio da ulazi u radnje te kompanije.

U Misuriju, od januara 2017. godine, osobama starijim od 19 godina nije potrebna dozvola za nošenje vatrenog oružja, što je slučaj još u oko 30 saveznih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Boban23

11.08.2019. 02:00

Stavi pistolj u futrolu, da se vidi,i u drzavama u k gdje je to dozvoljeno,gdje nema zabrane unosenja oruzja,pusenja itd u taj objekat,slobodno ides..A ovaj ukrainski kauboj ponio i pusku..naravno slijedi drasticna kazna,i treba..

Saša

11.08.2019. 10:11

Pa šta je drugo mogao ukrajinac da razume. Na njegovu žalost, ako su mu ameri sponsorizirali majdan kod njega kući, ne znači da su oduševljeni da ga vide i kod sebe.