Avganistanac bez azila jer nije dovoljno homoseksualac

Tanjug

16. 08. 2018. u 23:46

Jednom 18-ogodišnjem Avganistancu austrijske vlasti odbile su zahtev za dobijanje azila uz obrazloženje da nije "dovoljno" homoseksalac

Авганистанац без азила јер није довољно хомосексуалац

Depositphotos

BEČ - Jednom 18-ogodišnjem Avganistancu austrijske vlasti odbile su zahtev za dobijanje azila uz obrazloženje da nije "dovoljno" homoseksalac.

On je zatražio zaštitu u Austriji jer je progonjen u domovini zbog homoseksualnosti.

Međutim odgovor na zahtev, prema pisanju bečkog nedeljnika "Falter", ostavio ga je bez teksta. "To kako hodate, kako se oblačite i ponašate ni najmanje ne ukazuje da bi mogli biti homoseksualac"; ocena je službenika Savezne službe za strance i azil.

PROČITAJTE JOŠ - Nemačka deportovala 46 tražilaca azila iz Avganistana

Takođe u odgovoru službenik ukazuje da postoje informacije da je često dolazio u sukob sa cimerima, te da postoji veliki potencijal agresivnosti koji se ne može očekivati od homoseksualca.

"Niste imali ni puno prijatelja. Nisu li homoseksualci osobe koje vole društvo?", navodi se u pismu.

Na kraju službenik konstatuje da podnosilac molbe nije homoseksualac i da prilikom povratka u domovinu nema zbog čega da strepi. Tražilac azila podneo je žalbu na dobijenu odluku nadležnih vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

баунти

17.08.2018. 11:39

Хахахаха! Одговор је блесав, али су га прочитали... Намјерио муџахедин да се на најлакши начин убаци - јер како доказати да није? Е, па добро су му одговорили, само се надам да му жалба на прође...