U Republici Srpskoj u poslednja 24 časa registrovano je 38 novih slučajeva zaraze virusom korona, što je ukupno 200 obolelih, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.


On kaže da se radi o 20 žena i 18 muškaraca, uglavnom srednje životne dobi, ali je njih 12 starije životne dobi. Među novim zaraženim je 29 osoba iz Banjaluke, po dve u Laktašima i Kneževu, te po jedno u Kotor Varošu, Gradišci, Tesliću i Prnjavoru.


- U poslednja 24 sata urađena su 403 testa i 38 je pozitivno. Tu smo uračunali i gospođu koja je juče preminula. Radi se uglavnom o porodičnim klasterima - rekao je Šeranić.


On kaže da je testirano 116 osoba koje su na graničnim prelazima ušle u BiH i sve su negativne.


- Razmislićemo o strategiji testiranja osoba sa graničnog prelaza, jer protekle nedelje su bile negativne gotovo sve osobe koje smo testirali - istakao je Šeranić.


Prema njegovim rečima devet novih pozitivnih smešteno je u Univerzitetski klinički centar RS, dok će ostali ići u izolaciju.


- Među novim zaraženima su i dva zdravstvena radnika UKC RS, doktor i medicinska sestra koji su radili sa kolegom za kojeg je ranije utvrđeno da je pozitivan - rekao je Šeranić.