Golfom sleteli u Vrbas

O. Matavulj

petak, 22. 12. 2017. u 10:14

Голфом слетели у Врбас

Vatrogasci i članovi Rafting kluba "Kanjon" izvukli vozilo iz Vrbasa

Četvoročlana porodica Zulić izbegla veliku tragediju u Karanovcu kod Banjaluke. Imali sreće, jer je samo zadnji kraj vozila upao u vodu i onda se zaustavio

ZLATAN Zulić, poreklom iz Jajca, njegova supruga i deca L. Z. (3) i D. Z. (7) izbegli su veliku tragediju kada su automobilom "golf 4" sleteli u hladni Vrbas u Karanovcu kod Banjaluke.

Deca su u udesu lakše povređena i nakon ukazane pomoći puštena na kućno lečenje, dok su Zlatan i njegova supruga nepovređeni.

Nezgoda se dogodila u petak oko 8.40 na magistralnom putu Banjaluka - Jajce. Za volanom "golfa" bio je Zlatan Zulić koji kaže da je porodica iz Belgije putovala u Donji Vakuf, kako bi novogodišnje praznike proveli kod rodbine.

- Vozio sam prema Jajcu i išao iza dva automobila. Nismo išli brzo, oko 60 kilometara na sat, kada mi je auto iznenada krenuo da "šeta" po putu. Pokušao sam da zakočim, ali se auto tada zaneo i zarotirao na putu - priča Zulić.

On kaže da se vozilo okrenulo oko svoje ose za gotovo 180 stepeni, a onda je unazad skliznulo u Vrbas niz 10 metara duboku obalu.

- Imali smo sreće, jer je samo zadnji kraj automobila upao u vodu i onda se zaustavio. Odmah smo izašli iz auta i decu izvukli na sigurno, a onda sam pomogao supruzi da izađe iz vode. Hvala bogu, svi su živi i sve je dobro prošlo - kaže Zulić.

Žena i deca su iz predostrožnosti prevezeni u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci i pomoć im je ukazana u Klinici za dečju hirurgiju.

Banjalučka policija na mestu nesreće Foto O. M.

- Pacijenti su pregledani, zbrinuti i pušteni na kućno lečenje - rekao je dežurni lekar dr Zoran Aničić.

Zlatan Zulić

SPASLI I TUTU

NA mestu nesreće uviđaj je izvršila banjalučka saobraćajna policija, dok su vatrogasci uz pomoć članova Rafting kluba "Kanjon" vozilo izvukli iz Vrbasa. Prethodno su iz "golfa" spasli pokvašene kofere i lične stvari porodice Zulić, među kojima i dečju tutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Gojko

22.12.2017. 11:21

Поред реке се вода на путу лако заледи и гуме проклизају,те ауто заплеше као балерина.Тако сам доживео да се са 60 км/ч преврнем на благој кривини близу Кладова. Свака част Аднану што је био присебан и храбар да спаси своју породицу.

Vesna Sabac

22.12.2017. 11:27

Zaledila sam se kad sam procitala naslov. Dobro je da su zivi i nepovredjeni hvala bogu .