Nove mere Prištine: Marko Đurić zateva HITNU REAKCIJU međunaordne zajednice

Novosti Online / D.Z.

nedelja, 31. 05. 2020. u 09:32

Нове мере Приштине: Марко Ђурић затева ХИТНУ РЕАКЦИЈУ међунаордне заједнице

Foto: Tanjug

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je brzu reakciju međunarodne zajednice pošto su kosovske vlasti donele odluku da vozila koja prevoze srpsku robu ne mogu da uđu na KiM bez posebne dozvole


Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je brzu reakciju međunarodne zajednice pošto su kosovske vlasti u subotu uveče donele odluku da vozila koja prevoze srpsku robu ne mogu da uđu na KiM bez posebne dozvole.


- Večerašnja odluka vlade privremenih institucija samouprave u Prištini o trgovinskoj blokadi, odnosno novoj potpunoj zabrani za srpsku robu, predstavlja eskalaciju rata sa zdravim razumom koji se mesecima vodi iz Prištine. To je istovremeno atak na evropske vrednosti i materijalnu egzistenciju i Albanaca i Srba - naveo je Đurić u saopštenju za javnost uz zahtev hitne međunarodne sankcije protiv Prištine zbog ovakvog ilegalnog postupka, protivnog svim domaćim i međunarodnim normama.


Srbija, naveo je dalje u saopštenju direktor Đurić, ostaje u potpunosti posvećena slobodi protoka robe, ljudi i kapitala, kako na svojoj teritoriji, čiji je Kosovo i Metohija nesumnjivi deo, tako i u regionu.


Pročitajte još: Dačić: Odluka Prištine NEPRIHVATLjIVA, definitivno zaustavlja dijalog


- Uveren sam da će politika taksi, blokada i šovinističkih barijera koje pogađaju i obične građane i privredu uskoro postati stvar prošlosti- ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM marka Đurića.Inače, na elektrosnkoj sednici kosovske vlade u subotu uveče odlučeno je da na Kosovo ne može ući roba bez natpisa “Republika Kosovo”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije