Kurti: Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali to sada nije moguće

Tanjug

16. 09. 2019. u 22:37

Курти: Косово има право да се придружи Албанији, али то сада није могуће

Foto: Tanjug/AP

Kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija iz Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da tzv. "Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali da to danas nije mogućnost"

Kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija iz Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da tzv. "Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali da to danas nije mogućnost".


"Unija između dve zemlje je složeno pitanje. To ne zavisi samo od nas, već i od Albanije”, rekao je Kurti, prenosi Gazetaexpres.


Govoreci o himni tzv. Kosova, Kurti je rekao da je treba promeniti i dodao "da ni himna ni zastava ne pripadaju Albaniji, već albanskoj naciji".


PROČITAJTE JOŠ: KURTI TRAŽI OD ALBANIJE: Suprotastavite se Tačijevoj korekciji granica


"Igrači nisu krivi za himnu i zastavu, jer himnu ne mogu da pevaju. Bilo bi bolje da himnu nazovemo 'Kosovo', a ne 'Evropa', rekao je Kurti, prenosi Kosovo.onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Миро Марковић

16.09.2019. 23:47

Мој деда је учествовао у ослобођењу Косова и Метохије од Турака као и у завршној битки недалеко од Куманова 1912. године и ослобађању целе данашње Северене Македоније, која је увек звана Стара Србија још од времена браће Мрњавчевића 1371. године. Тада Шиптара нигде није билони у западној Македонији нити на Космету. Они су се током времена инфилтриали из данашње Албаније и њима се не могу поклањити простори који никада нису били њихови. Од подстанара они хоће да постану господари. То не може.

Albanac

17.09.2019. 05:30

@Миро Марковић - Pa kako si cuo od svojih istoricara te kako ces i ispricavati drugima ali jednoga dana ce i srpska istorija biti ispravljena i tada ce srbi nauciti istinu o Balkanu.

zardjala kasika

17.09.2019. 09:44

@Миро Марковић - @albanac Tebi su koreni na kavkazu, na obali kavkaskog mora, agime.

Dzigi

17.09.2019. 10:06

@Albanac O istoriji Balkana je sve vec napisano i nalazi se po Bečkim arhivima tamo postoje spisi ko je i od kada ko živi na Balkanu i kako je Austo Ugarska formirala Albaniju 1912.Nismo mi srbi to pisali a modifikovali su je Austrougari i prekrojili istoriji da Srbija nema izlaz na more.Arhiv niko vise ne pominje iako je cela istina je tu napisana o istoriji Balkana.

gile

17.09.2019. 10:42

ti koji si iz šume došao ćeš da daješ sebi za pravo da prekrajaš srbsku zemlju.

Vatro Marx

17.09.2019. 14:02

Zasto da ne kads imáte podrsku skoro cijelog zapada. Srbin je nazalost izgubio na zapadu povjerenje, prave nekú osvjetu Milosevica.U nadi da vam nece uspjeti kao prvo ni samostalna republika. Za Srbiju bi bilo kao smah svijeta, sramno bedno i mizerno. Srbija pala na kolenima

Vatro Marx

17.09.2019. 14:02

Zasto da ne kads imáte podrsku skoro cijelog zapada. Srbin je nazalost izgubio na zapadupovjerenje, prave nekú osvjetu Milosevica.U nadi da vam nece uspjeti kao prvo ni samostalna republika. Za Srbiju bi bilo kaosmah svijeta, sramno bedno i mizerno. Srbijapala na kolenima