Tomislav Nikolić predsedavao prvoj sednici saveta

Tanjug

ponedeljak, 24. 07. 2017. u 16:37

Томислав Николић председавао првој седници савета

Foto Tanjug, D.Gol

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom održao je danas prvu sednicu kojom je predsedavao predsednik tog tela Tomislav Nikolić
BEOGRAD - nNacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom održao je danas prvu sednicu kojom je predsedavao predsednik tog tela Tomislav Nikolić, na kojoj su se članovi upoznali sa dosadašnjim tokom saradnje sa Rusijom i Kinom.


Kako je saopšteneo, pozdravili su formiranje novog tela i saglasili da je zadatak Saveta da koordinacijom rada sa ministarstvima pomogne Vladi Srbije da ostvari efikasniju saradnju sa Rusijom i Kinom, u cilju rasta i daljeg ubrzanja razvoja Srbije.


Članovi Saveta saglasili su se da je redovno međusobno informisanje ključno za dalje unapređenje saradnje Srbije sa Rusijom i Kinom.


Na prvoj sednici članovi Saveta dogovorili su i da se kroz redovne sastanke vrši pregled i ocena usaglašenih aktivnosti.


Sednici su, kako je saopšteno, prisustvovali članovi tog tela: potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.


Takođe prisustvovali su i članovi tog tela - državni sekretar u ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić i državni sekretar u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević.


Sednici Nacionalnog saveta prisustvovali su i članovi Nacionalnog saveta: Ivan Mrkić, Dejan Simić, Milan Tadić, kao i v.d. direktora Kancelarije Nacionalnog saveta Nedeljko Tenjović.


Kako prenosi B92, dok su clanovi Vlade pristizali u sedište novoformiranog saveta, docekali su ih Nikolicevi najbliži saradnici.


Kada se Nikolić pojavio – usledila je šala koju su zabeležile televizijske kamere: ''Ima jedan ruski film... Visoki funkcioner svako jutro kad ustane prvo pogleda kroz prozor da li je dole auto. Jednog jutra nije bilo auta i on kaže - raspremite peškir, cetkicu, raspremite sve..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Danko

26.07.2017. 07:09

Eliot Ness. Nesalomiv je ovaj sumadijski Eliot, koji ostaje u igri iako ga je"trener" poslao u svlacionicu. Ostaje cak i na istoj adresi - rezidencijalnistanar. Kazu, tasti se svidja komsiluk, pa zet nema seca da boj ne ispunizelju. Za svaku pohvalu.