Kosa puštena da se BRANI SA SLOBODE

Novosti Online / A.Rovčanin

11. 06. 2020. u 10:48

Коса пуштена да се БРАНИ СА СЛОБОДЕ
Osnovni sud u Prijepolju usvojio je žalbu branioca Amela Baltića i ukinuo pritvor Kosi Tomašević, optuženoj da je tokom aprila i maja ove godine izazvala više požara u stanu svog supruga, kao i u domovima svojih komšija
Osnovni sud u Prijepolju usvojio je žalbu branioca Amela Baltića i ukinuo pritvor Kosi Tomašević, optuženoj da je tokom aprila i maja ove godine izazvala više požara u stanu svog supruga, kao i u domovima svojih komšija, saznaju „Novosti“.


Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju u sredu je podiglo optužni predlog protiv Kose Tomašević za tri krivična dela izazivanje opšte opasnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora i novčana kazna.


Tužilaštvo je u sredu predložilo sudu da Tomaševićevoj produži pritvor zbog postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo, imajući u vidu mišljenje i nalaz veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice da je ona “osoba neurotske strukture ličnosti”.


Pročitajte još: Zahtev za UKIDANjE PRITVORA Kosi Tomašević, osumnjičenoj za izazivanje požara u Prijepolju


Ipak, Osnovni sud u Prijepolju prihvatio je žalbu Kosinog branioca Amela Baltića, izjavljenu na rešenje kojim je prvobitno odbijeno njeno pustanje da se brani sa slobode.


Baltić je smatrao, a sudsko veće prihvatilo, da više nema osnova da žena boravi u pritvoru jer su prestali svi razlozi zbog kojih joj je pritvor bio određen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije