Četrdesetosmogodišnji sveštenik iz okoline Niša priveden je, a zatim odveden u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici nakon što je pijan najpre verbalno, a zatim i fizički napao svoju suprugu. Kako saznajemo, popadija je njega i ranije prijavljivala policiji za nasilje.


Pročitajte još: Sveštenik se odrekao respiratora da spase mlađeg pacijenta: Otišao je tihi junak Italije, njegovu žrtvu svi treba da upamte


Žena je, na sreću, zadobila samo lakše povrede po glavi i leđima koje joj je suprug naneo rukama. S obzirom na to da je policija ustanovila da je sveštenik bio u alkoholisanom stanju, Hitna pomoć ga je prebacila na psihijatruju.


Njegova supruga nasilje je poslednji put policiji prijavila pre šest godina, ali je prijava tada odbačena jer se do pokretanja postupka predomislila i odbila svedočenje. Pop nasilnik delo je, kako saznajemo, ponovio više puta.


Osnovno javno tužilaštvo je potvrdilo incident i saopštilo da će se, nakon izlaska osumnjičenog za nasilje u porodici, izvršiti procena rizika i u skladu sa tim izreći mere koje predviđa zakon.


Protiv sveštenika je njegova supruga podnosila prijavu za nasilje u porodici i pre šest godina, ali je ona tada odbačena jer se do pokretanja postupka predomislila i odbila svedočenje.