Pobegli iz zatvora iz čiste dosade: Vraćen M. K. (24) iz Babušnice jedan od trojice begunaca

J. Ćosin

četvrtak, 27. 02. 2020. u 20:58

Побегли из затвора из чисте досаде: Враћен М. К. (24) из Бабушнице један од тројице бегунаца

Zgrada niškog zatvora

Posle dva dana pronašla jednog od trojice zatvorenika, koji su 24. februara pobegli iz niškog Kazneno-popravnog zavoda
POLICIJA je posle dva dana pronašla jednog od trojice zatvorenika, koji su 24. februara pobegli iz niškog Kazneno-popravnog zavoda. Reč je o M. K. (24) iz Babušnice. Sa njim su se istog dana iz kruga zatvora udaljila i dvojica "kolega" iz Niša, za kojima policija još traga.

Kako saznajemo, M. K. se nije opirao hapšenju kada ga je policija pronašla i mirno je krenuo nazad u KPZ Niš, a jedino objašnjenje koje je dao inspektorima bilo je da su se iz zatvora udaljili jer im je bilo dosadno da dalje tu borave.

Po povratku u zatvor M. K. neće više boraviti u otvorenom delu zatvora, gde su smešteni uglavnom "prekršajci", već je smešten u ćeliju iza visokih zidina i stražarskih kula, odakle mu sigurno neće pasti na pamet da ponovo krene u "izlazak". Zbog nedozvoljenog udaljenja, M. K. će u zatvoru morati da provede dva dana više.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija naglašeno je u više navrata da nije reč o klasičnom bekstvu iz zatvora već udaljenju zatvorenika koji su tu bili na odsluženju kazne zbog nekog prekršaja i boravili su u otvorenom delu zatvora. Posebno iznenađenje za sve je činjenica da je reč o zatvorenicima koji su do izlaska na slobodu imali po sedam i deset dana, dok je trećem ostalo još oko mesec i po dana kazne.

Za ostalom dvojicom zatvorenika raspisana je potraga.

M. K. je posle privođenja rekao inspektorima da su se njih trojica posle izlaska iz KPZ Niš i dolaska u grad razišli svako na svoju stranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije