Očekuje blažu presudu i - treće dete: Darko Šarić u sudnici ne skida osmeh

E. H.

25. 02. 2020. u 22:29

Очекује блажу пресуду и - треће дете: Дарко Шарић у судници не скида осмех
Sednica Apelacionog suda po žalbama u slučaju trgovine narkoticima. Optuženi Pljevljak nije skidao osmeh s lica gledajući trudnu suprugu Lanu Popović

DARKO Šarić (50) treći put će postati otac. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", njegova supruga Lana Popović (40) trudna je već nekoliko meseci. Ona se u utorak, sa vidljivim stomakom, pojavila u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, na sednici Apelacije, koja odlučuje o presudama za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike. Pljevljak je prvostepeno osuđen na 15 godina robije.

Ova sednica Apelacije zakazana je za ovu i sledeću nedelju. Počela je 24. februara, a Lana Popović i u ponedeljak i u utorak je bila u sudnici. Supružnici su jedno drugom mahnuli pre početka sednice. Darko Šarić nije skidao osmeh gledajući u trudnu suprugu.

Njemu je ovo treće, a njoj drugo dete. On iz prvog braka, sa Natašom, ima ćerku, a sa Lanom Popović jedanaestogodišnjeg sina. Ljudi koji su bliski sa njim i dolaze mu u posetu pričaju da je oduševljen što će ponovo postati otac.

- Darko je posle pet godina pritvora dobio dozvolu za intimne susrete sa suprugom - navodi naš izvor blizak ovom Pljevljaku. - U pritvoru je od 17. marta 2014. Sad će skoro šest godina. Očigledno je da je njemu i supruzi bila jaka želja da dobiju još jedno dete i to im se ostvarilo. Pritvorske dane sada lakše podnosi.

Na nastavku sednice Apelacije u utorak, sudija izvestilac je završio sa čitanjem prvostepene presude Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, od decembra 2018. godine. Pored Šarića, koji je osuđen na deceniju i po, i to kao organizator grupe koja je prokrijumčarila 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.


Tokom današnjeg nastavka sednice, u planu je da Tužilaštvo za organizovani kriminal obrazloži svoju žalbu i zahtev za veću kaznu. Narednih dana to isto, ali uz zahtev da se oslobode njihovi klijenti, učiniće i advokati odbrane, kao i sami okrivljeni koji prisustvuju sednici.


POTERNICA ZA RADULOVIĆEM

Na 15 godina robije osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu, a na godinu manje Željko Vujanović. Njih dvojica su, pored Šarića, označeni kao organizatori kriminalne grupe. Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, za kojim je raspisana poternica, dobio je 11 godina, a ostali optuženi manje kazne. Tri svedoka saradnika osuđena su na deset, osam i pet meseci zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)