KRUŠEVAC - Današnji prekid suđenja Milutinu Jeličiću-Jutki, okrivljenom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, pravni tim oštećene Marije Lukić ocenjuje kao novu opstrukciju odbrane bivšeg predsednika opštine, dok advokati odbrane,koji su zatražili izuzeće postupajućeg sudije, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu, tvrde da druga strana politizuje ceo slučaj,a da su zahtev za izuzeće zatražili zbog pristrasnosti.

Pročitajte još: Odloženo suđenje Jutki: Predstavnici NVO stigli u Kruševac, neki podržali Lukićevu, neki Jeličića

U sudnici je ipak, bilo zanimljivih dešavanja. Borivoje Borović, punomoćnik oštećene predložio je novog svedoka, koji je, kako iznosi, 2003. godine dao izjavu policiji u Brusu kako je navodno Jutka privodio maloletnice. Tužiocu, odbrani i punomoćniku uručeni su mišljenje i nalaz veštačenja telefona sa kojih je okrivljeni slao lascivne SMS poruke oštećenoj, a sam Jutka se nije pojavio na glavnom pretresu i svoj izostanak obrazložio je bolešću.

- Zahteve za izuzeća podneli smo zbog pristrasnosti, a o mišljenju i nalazi veštaka, reč će dati i naš stručni savetnik-iznosi Irena Đorđević, jedna od Jeličićevih advokata, koja je na pitanje “Novosti” da prokomentariše optužbe, koje se odnose na vezu sa maloletnicama, rekla da od punoćnika očekuje da “osim maloletnica doda i babe”.-U sudnici se više ne radi o samom slučaju,već o jednoj političkoj kampanji. Nadam se da će kolega shvatiti da ovo nije kampanja i da politiku treba izmestimo iz sudnice i radimo na utvrđivanju.


Borivoje Borović navodi da je opsturkcija bila očekivana i da je odbrana zatražila izuzeće “očigledno obaveštena o veštačenju koje je za njih nepovoljno”.

- Insistirao sam neuropsihijatrijskom veštašenju Jeličića i u tom smislu predložio svedoka, koji je policiji još 2003. godine prijavljivao okrivljenog za podvođenje maloletnice nekim ljudima - navodi Borivoje Borović. -Te informacije sam dobio iz službene beleške, gde stoji i da je slavio nakon ubistva Zorana Đinđića, te smatram da se radi o patološkoj ličnosti. Te okolnosti treba da rasvetle ličnost Jutke, i ukoliko svedok govori istinu, očekujem od Zagorke Dolovac da pozove Jutku.
Novi glavni ptrese zakazan je za 6. mart,kada se i očekuje da Vrhovni kasacioni sud da svoje mišljenje o izmeštanju suđenja,kao što je to već jednom učinjeno i postupak se iz Brusa preselio za Kruševac.MARIJA LUKIĆ: OČEKUJEM KRAJ POSTUPKA

-BUDUĆI da je veštačenje povoljno,očekujem da se 6.marta okonča postupak i iznošenje završnih reči-navodi oštećena Marija Lukić. -Ove njihove načine da opstruišu zaista ne bih komentarisala, jer to traje od samog početka postupka,kako u Brusu,tako i u Kruševcu. Njihovo je da to rade, naše je da se borimo za pravdu.