LAŽNIM policajcima koji su presreli Vukotićevu devojku produžen pritvor: Evo za šta ih terete

S. J. M.

23. 01. 2020. u 23:15

ЛАЖНИМ полицајцима који су пресрели Вукотићеву девојку продужен притвор: Ево за шта их терете

Jovica Vukotić

Lažnim policajcima koji su sredinom decembra presreli devojku Jovice Vukotića produžen pritvor. Još se ne sumnjiče za pokušaj trovanja navodnog vođe "škaljaraca" u zatvoru

ČETVORICI muškaraca, koji su sredinom decembra uhapšeni u blizini Centralnog zatvora nakon što su presreli devojku navodnog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, produžen je pritvor. Viši sud u Beogradu je za D. B., D. M., J. N.. i M. N. produžio ovu meru za još 30 dana. Iako su pojedini mediji objavili da su oni hteli da Vukotića otruju natrijum-cijanidom, odnosno da ga ubiju kroz hranu koja mu se donosi u pritvor, oni se za to delo zasad ne sumnjiče, potvrđeno nam je u tužilaštvu.

Kako saznajemo, oni se trenutno terete za nedozvoljeno nošenje oružja, a D. M. i za napad na službeno lice prilikom hapšenja. U vozilu, koje su uhapšeni koristili, pronađen je i smrtonosni otrov natrijum-cijanid, a sada se čekaju rezultati DNK veštačenja, koje treba da utvrdi da li su osumnjičeni imali dodira sa bočicom te tečnosti, odnosno da li pripada nekome od njih. Istraga treba da utvrdi i da li su nameravali da upotrebe cijanid, jer se u javnosti spekulisalo da su navodno imali nameru da njime otruju Vukotića.


Pročitajte i:Zbog vođe škaljaraca opsadno stanje oko Centralnog zatvora: Vukotića pokušali da otrujuOsumnjičeni su 13. decembra, predstavljajući se kao policajci u blizini Centralnog zatvora u Bačvanskoj, presreli Vukotićevu devojku i zatražili da provere šta je u paketu koji nosi. Njoj se ova "ulična kontrola" učinila sumnjivo, pa ih je odmah prijavila policiji. Lažni policajci su vrlo brzo uhapšeni u jednom vozilu, a kod njih je tad pronađeno nekoliko pištolja, prsluci i kačketi sa natpisom Uprave kriminalističke policije i jedna policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine, kao i tečnost za koju je kasnije utvrđeno da je natrijum-cijanid.

Pojedini mediji su odmah po njihovom hapšenju spekulisali da su osumnjičeni želeli da u nekom trenutku sipaju cijanid u hranu, koja se Vukotiću svakodnevno donosi iz jednog restorana, ali ispostavilo se, kako je potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva, da mu je devojka tog dana nosila novu garderobu.

Vukotić se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru, pošto je Apelacioni sud doneo pravosnažnu odluku da postoje svi uslovi da se on izruči Crnoj Gori. Čeka se još potpis ministra pravde.

Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči ga za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016. godine, za pokušaj ubistva iste godine Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, navodnog vođe suparničkog "kavačkog klana" i za nedozvoljeno nošenje oružja. Vukotić je na saslušanju u pritvoru negirao da sa tim ima ikakve veze.


FALSIFIKOVANI PASOŠ

VUKOTIĆ je uhapšen 2018. godine u Antaliji u Turskoj i izručen je Srbiji, gde je početkom decembra odležao kaznu od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja. Koristio je makedonski pasoš sa svojom slikom, ali na ime Georgi Andonova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije