Ubijeni Igor Dedović slovi za jednog od vođa “škaljarskog“ klana. U nedelju uveče likvidiran je u Atini pred ženom i decom. Pošto je iza rešetaka Jovan Vukotić koji je formirao ovaj klan Dedović je preuzeo ulogu glavnog koji se pita za sve.

Igor iza sebe ima veoma burnu biografiju i skoro svake godine bio je učesnik u nekom krivičnom delu, ubistvu ili dilovanju drogom. Za njega je kružila priča da je "strah i trepet" u crnogorskom podzemlju.

Pre manje od mesec dana "Novosti" su došle u posed falsifikovanih dokumenata koje je koristio Dedović.

Odbegli crnogorski kriminalac Alan Kožar, jedan od vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović i njegov kompanjon Jovica Vukotić, koji je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, samo su trojica od 70 osoba sa lažnim hrvatskim dokumentima - saznaju "Novosti". U falsifikovanim pasošima i ličnim kartama, pa čak i u lažnim vozačkim dozvolama Srbije, navedena su njihova lažna imena, sa njihovim fotografijama!

ŠVERC KOKAINA VREDNOG 300 MILIONA EVRA

Šverc više od tone kokaina vrednog oko 300 miliona evra organizovao je Igor Dedović, jedan od vođa ozloglašenog crnogorskog "škaljarskog klana". Dedović i njegov saradnik Davor T. (31) iz Vranja, koji su u bekstvu, navodno su naručili narkotike čiji su krajnji cilj bile zemlje zapadne Evrope.

Dedović je nekada bio vlasnika čuvenog lanca picerija "Pronto", nekoliko dana nakon što je bio ranjen u pucnjavi koja se dogodila u avgustu 2008. godine, napustio je Crnu Goru.

Prema pisanju crnogorskih medija, Dedović, je važio za jednog od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori u svom posedu je imao luksuzne automobile i preko 10 stanova duž crnogorskog primorja.

VOZIO AUTO KADA JE VUKOTIĆ UBIJAO KAVČANE

Jedan od navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Igor Dedović bio je za upravljačem “BMW-a” kojim su on, Jovan Vukotić i Milić Minja Šaković prije tri godine preprečili put dvojici članova kavačkog klana Vojinu Stuparu i Milošu Radonjiću i pucali u njih.

Pištolj je prvi potegao i zapucao Jovan Vukotić.

To piše u naredbi za sprovođenje istrage, koju je donela viša tužiteljka Maja Jovanović. Prema tužilačkom dokumentu, njih trojica su 27. marta 2016. godine su u kotorskom naselju Rakite, automobilom “BMW” preprečili put “citroenu C3” u kojem su bili Stupar i Radonjić i pokušali da ih ubiju.

Za Dedovićem crnogorska policija je raspisala crvenu interpolovu poternicu i bio je u bekstvu zbog ubistva dve osobe.


DEDOVIĆEVA IMOVINA NA ISPITU

Specijalno državno tužilaštvo iz susedne države ispituje poreklo nekretnina i novca koji su u vlasništvu odbeglih Igora Vukotića i Igora Dedovića.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je istragu kako bi se ispitalo poreklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, navodnih vođa škaljarskog klana.

Kako prenose crnogorski mediji, ukoliko finansijska istraga utvrdi da su oni imovinu stekli nelegalnim putem, tužilaštvo će zatražiti privremeno oduzimanje tih nekretnina i blokadu računa.