SLAVKO Đ. (21) i Jovan M. (26) iz Aleksinca, osumnjičeni da su umešani u ubistvo Nikole Kosanića (22) iz Sopota, 8. decembra u Bratislavi, nakon hapšenja u Mađarskoj pre tri dana, nalaze se u pritvoru u gradu Đer, odakle će, kad bude bilo odobreno, biti izručeni Slovačkoj. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su za ubistvo, a zbog umešanosti u zločin u Slovačkoj je priveden jedan Makedonac.

Dvojica Aleksinčana, uhapšeni su na 54. kilometru auto-puta M1. Mađarskim policajcima na njih su ukazale kolege, kad su ovi prešli granicu sa Slovačkom. Prema pisanju tamošnjih medija, pratili su ih do prvog odmorišta, a zatim zaustavili, utvrdili njihov identitet i sproveli u pritvor. Nalog za njihovo hapšenje izdao je Okružni sud u Bratislavi.

PROČITAJTE JOŠ - Mladić ubijen u Bratislavi je Nikola Kosanić (22) iz sela kraj Sopota (FOTO)

U porodičnom domu Slavka Đ. vladaju očaj, neverica i neizvesnost, nakon što su preko medija saznali za ovu vest.

- Danima ne znam šta mi je sa bratom. Da je uhapšen videli smo u novinama. Nisam mogao da poverujem u to, pa sam probao da stupim u kontakt sa nekim drugovima koji su otišli u Slovačku sa njim da rade, ali su mi i oni potvrdili da je to istina. Niko nas ne obaveštava šta je sa njim i gde je. Zvao sam i Ministarstvo pravde, ali oni nisu želeli da mi preko telefona daju informacije - priča, za "Novosti", Slavkov brat Darko.

On nam kaže da je Slavko više puta odlazio u Slovačku da radi. Poslednji put 28. oktobra, i to upravo sa Jovanom.

- Radili su malo u Trnavi, a onda su prešli u Bratislavu, u neku fabriku za auto-delove - priča Darko. - Obojica su sportisti, fudbaleri. Slavko je odlazio povremeno da zaradi, a onda se vraćao u Aleksinac, gde se bavio fudbalom, a trenirao je i mlađu decu, sudio mečeve. Roditelji su se poslednji put čuli sa njim pre nedelju dana i tada je rekao da je sve u redu i to je sve što znamo.

PROČITAJTE JOŠ - Slavko je sa drugom Nikoli polomio vrat: Evo šta kažu Aleksančani o osumnjičenom za ubistvo u BratislaviSlavkovi roditelji Biljana i Aca držeći se za glavu, prelistavali su u četvrtak štampu u nadi da će saznati nešto više o sinu. Teško im je da poveruju da je njihov mlađi sin mogao da uradi tako nešto. Pokazujući na Slavkovu fotografiju, pogledom su uputili pitanje novinaru "šta je sa njihovim sinom", jer su gluvonemi, dok im je izraz lica govorio koliko su očajni zbog svega.

Žrtva Nikola KosanićU kući u kojoj je Jovan živeo sa sestrom i roditeljima, niko u četvrtak nije želeo da otvori vrata. Komšije kažu da je reč o izuzetno dobroj porodici i da verovatno ni sami ne znaju šta ih je snašlo.

- Jovan je učtiv i fin - rekao nam je jedan od komšija. - Nedavno je otišao da radi u Slovačku, a pre toga je bio posvećen fudbalu. Nisam znao da je uhapšen.

Fudbalski trener Slavče Nikolić, koji obojicu osumnjičenih poznaje od malih nogu, kaže da ih zna kao dobre sportiste i da su iz dobrih porodica.

- Slavko igra levom nogom, očekivalo se da će biti veliki fudbaler - kaže Nikolić. - U Radničkom je završio omladinsku školu. Bio je dobar, igrao je čak i protiv Zvezde.

Slavkova majka Foto J. Ćosin

POZNAT PO TUČAMA

SLAVKO je, kako saznajemo, policiji poznat odranije. Protiv njega su podnete dve krivične prijave zbog tuča i nasilničkog ponašanja.

- On je osumnjičen da je 18. avgusta ove godine u tuči jednom mladiću slomio vilicu. Zbog druge tuče, koja se završila sa lakim povredama, ima još jednu prijavu za nasilničko ponašanje - kažu naši sagovornici iz istrage.

Slavkovi brat i otac   Foto J. Ćosin

OTAC U SLOVAČKOJ

JOŠ nije poznato kad će Nikolini posmrtni ostaci biti dopremljeni u Srbiju. Njegov otac je doputovao u Slovačku kako bi preuzeo telo, ali i dalje čeka da se završi sva potrebna procedura. On je pre dva dana obišao mesto na kojem je Nikola nasmrt pretučen i zapalio sveću.