Zaplenjeno tri tone krijumčarene nafte u Kovinu

J. I.

13. 06. 2019. u 09:58

Заплењено три тоне кријумчарене нафте у Ковину

Foto: Uprava carina

Kako se navodi, vozilo rumskih registarskih oznaka, za čijim se volanom nalazio 35-godišnji Leskovčanin, zaustavljeno je zbog sumnje da se u njemu nalazi gorivo stranog porekla

KOVIN - Carinici su, pružajući asistenciju policiji, u Kovinu zaplenili 3.000 litara krijumčarene nafte koja je pronađena u prikolici jednog kombija, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, vozilo rumskih registarskih oznaka, za čijim se volanom nalazio 35-godišnji Leskovčanin, zaustavljeno je zbog sumnje da se u njemu nalazi gorivo stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina.

Pročitajte još: Dva Holanđanina uhapšena zbog 25 kilograma ekstazija

Vozač kombija je priznao da je naftu kupio za lične potrebe od krijumčara na obali Dunava koji je pretaču sa stranih brodova.

Kombi je radi detaljne carinske kontrole dopraćen do policijske stanice u Kovinu, gde su carinici ustanovili da se u prikolici nalazi tri bidon kocke od po 1.000 litara pune nafte.

Kako vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti vozila, i ono se privremeno zadržava do okončanja postupka protiv vozača.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije