FILIP Lakatuš (19) iz Srpske Crnje izbo se nožem više od 15 puta ispred Prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da mu je preminuo devetomesečni sin Laris. On je u ovu ustanovu došao sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje, koja je u ovu bolnicu dovela njegovu bolesnu bebu. Mališan je, po svemu sudeći, preminuo na putu do bolnice. Filip se trenutno nalazi na lečenju i, kako saznajemo, nije životno ugrožen.

Prema rečima lekara kikindske bolnice, kod njih je dovezena beba koja je prestala da diše, pokušana je reanimacija, ali nije uspela. Nakon toga se otac deteta izbo nožem na vratima ove zdravstvene ustanove. Lekari su odmah ukazali pomoć povređenom čoveku i uputili ga na dalje lečenje u Sremsku Kamenicu. Zbog toga što se Filip sam teško povredio i to nožem koji je očigledno imao u džepu, pozvali su i policiju.


PROČITAJTE JOŠ:
Uhapšen muškarac, silovao devojčicu (13) ometenu u razvoju!


- Telo deteta poslato je u Novi Sad na obdukciju na Institut za sudsku medicinu da bi se utvrdio uzrok smrti. Otac se izbo nožem kada je saznao da je dečak preminuo i hitno je transportovan na lečenje u Sremsku Kamenicu. Ispitujemo dalje okolnosti ovog događaja - kažu u PU Kikinda.

PRVENAC SNAJKA mi je rekla da je Filip rekao da neće izdržati ako se detetu nešto desi - priča nesrećni Željko Lakatuš. Preminuli dečak je bio Filipovo prvo dete. Filip ima sestru od 15 godina.

Ova tragedija se dogodila u petak po podne. Filip Lakatuš je, sa suprugom, devetomesečnog sina Larisa zbog povraćanja i povišene temperature najpre odveo u Dom zdravlja u Srpskoj Crnji, gde žive.

- Lekar u Domu zdravlja dao je detetu sirup i oni su se vratili kući - priča Željko Lakatuš (42), Filipov otac i deda preminulog odojčeta. - Međutim, bilo mu je loše, temperatura se nije smanjivala, pa su ga ponovo odveli u Dom zdravlja. Odatle su ih uputili u bolnicu u Zrenjaninu. Tamo je doktor pregledao dete, dao recepte za lekove i sirup, oni su to uzeli i došli kući, ali je dete klonulo.

Opet su otišli u Dom zdravlja i odatle su dete hitno odvezli u bolnicu u Kikindi, nastavlja Željko:

- Tamo su ga primili lekari i na prijemnom odmah počeli reanimaciju, ali nisu uspeli. Dete je umrlo. Bilo nas je više tamo i dosta medicinskog osoblja. Nisam ni primetio da se sin izdvojio, ne znam kako, i ubo se nožem od 16 do 18 puta.

STABILNO POSLE OPERACIJE U INSTITUTU za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici danas nam je potvrđeno da je Filip Lakatuš smešten u tu zdravstvenu ustanovu. On je operisan i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Željko je ljut na lekare Opšte bolnice "Đorđe Jovanović" u Zrenjaninu što nisu zadržali na posmatranju i lečenju njegovo unuče, jer smatra da je to bilo neophodno. Međutim, lekar Dušan Velisavljev, koji je pregledao bolesnu bebu, kaže da su roditelji to odbili.

- Otac i majka su odbili hospitalizaciju i na svoju odgovornost odveli bebu kući. To je sve što mogu da kažem o tom slučaju - izjavio je za naše novine dr Velisavljev.

Željko Lakatuš priznaje da u izveštaju lekara iz Zrenjanina piše da "hospitalizacija nije prihvaćena".


PROČITAJTE JOŠ:
Optužnica protiv transvestita Gorana Abdulova za ubistvo ljubavnika

- U izveštaju lekara bolnice u Zrenjaninu piše da je dete upućeno iz Doma zdravlja u Srpskoj Crnji oko 14 sati, zbog povraćanja i da prima "baktrim" zbog navodne infekcije mokraćnih puteva. Konstatuje se da nedelju dana ima promene oko genitalnih organa, da mu je temperatura 38 stepeni, da je prisutan ojed. U nastavku stoji da hospitalizacija nije prihvaćena i da dalja kontrola bude kod izabranog lekara, a u slučaju pogoršanja da se odmah jave dečjem lekaru - preneo nam je Željko Lakatuš izveštaj lekara iz Opšte bolnice "Đorđe Jovanović" u Zrenjaninu.