ŠTA SVE ZNAMO O UBISTVU MIŠE OGNjANOVIĆA: Sin Petar ranjen u desnu ruku, ubicu videle komšije, policija traga za počiniocem (PRVA FOTO SA UVIĐAJA)

N. Bjelić - D. Novović

nedelja, 29. 07. 2018. u 07:22

ШТА СВЕ ЗНАМО О УБИСТВУ МИШЕ ОГЊАНОВИЋА: Син Петар рањен у десну руку, убицу виделе комшије, полиција трага за починиоцем (ПРВА ФОТО СА УВИЂАЈА)

Foto I. Marinković

U sačekuši na Novom Beogradu sinoć sa više hitaca likvidiran poznati beogradski krivičar. U pucnjavi ranjen u ruku i pravnikov sin Petar (26)
POZNATI beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56) ubijen je sinoć oko 19.30 hicima iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. U pucnjavi, koja se desila u pasažu kod broja 45, nedaleko od "Štark arene", u desnu ruku je ranjen i Ognjanovićev sin Petar (26) koji je u vreme napada bio sa ocem.

Ekipa Hitne pomoći mladića je odmah prevezla u Urgentni centar i on nije životno ugrožen.

Veliki broj policijskih ekipa ubrzo je blokirao sve obližnje ulice, a svi sumnjivi automobili i prolaznici su proveravani.

- Čuo sam tri ili četiri pucnja, učinilo mi se da su u pitanju petarde - rekao je jedan od mnogobrojnih stanara okupljenih ispred zgrade. - Odmah potom, začuo se uzvik mladića: Tata! Tata! Sišao sam i ugledao momka u sivoj majici koji je sav bio obliven krvlju, verovatno i svojom i očevom.


Komšije tvrde da su nekoliko sekundi posle pucnjave videle i muškarca obučenog u crno, sa kačketom iste boje, kako beži sa lica mesta.


Kako se ističe u zvaničnom saopštenju načelnika Uprave kriminalističke
policije Dejana Kovačevića, policija intenzivno traga za osobom koja je počinila ubistvo advokata.
OSTAVIO TROJE DECE KRAJEM 2007. godine, Ognjanović se oženio po drugi put, dvadeset godina mlađom manekenkom iz Brčkog Natalijom Mihić, u to vreme jednom od deset najlepših svetskih "Plejboj zečica". Tri godine kasnije su se razveli, a u tom braku advokat je dobio sina, kao i u prvom. U avgustu prošle godine u Parizu se venčao sa bivšom misicom Sanjom Papić, a dva meseca kasnije rodila im se devojčica.

- Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen" - naveo je Kovačević.

Osim u širem krugu oko mesta zločina u novobeogradskom Bloku 23, patrole su postavljene i u druge krajeve grada. Na izlazu iz Beograda sva vozila prolazila su sinoć jednom trakom, gde su ih policijske snage proveravale.

Takođe, kontrolisani su i svi autobusi koji su polazili sa Beogradske
autobuske stanice.

Inače, Dragoslav Ognjanović bio je jedan od najboljih advokata krivičara u
Srbiji, a svojevremeno i kandidat Socijalističke partije Srbije za
poslanika. Tokom karijere duge skoro tri decenije bio je učesnik u velikom broju medijski najpraćenijih slučajeva. Nedavno je izjavio da je imao "dosta teških slučajeva, ali da pretnje nikada nije dobijao".

Poslednjih nekoliko godina bio je u timu advokata koji brane Luku Bojovića, u postupcima koji su se vodili pred sudovima u Beogradu, ali i u Španiji. Pred Specijalnim sudom zastupao je porodicu Bojović tokom procesa za ubistvo Nikole Bojovića, za koje se tvrdi da ga je naručio sada pokojni Slobodan Šaranović. Prošlog leta učestvovao je u odbrani Anđelke Bojović, koja je uhapšena u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa rođakom pratila Ratka Koljenšića, optuženog da je učestvovao u Nikolinoj likvidaciji.

Foto I. Marinković
Ognjanović je šest godina branio Slobodana Miloševića pred sudom u Hagu, a bio je zastupnik i Mirjane Marković. Bio je jedan od advokata Đorđa Prelića,koji je osuđen na deset godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona. Osim toga, branio je i Ivana Pavlovića Ikera, osuđenog pred Specijalnim sudom u Beogradu na devet i po godina zatvora zbog trgovine narkoticima, kao i jednog od dvanaestorice optuženih razbojnika za pljačku konvoja firme "Sekjuritas" 10. marta 2012. godine u Ustaničkoj ulici, kada je oteto više od 800.000 evra.

Pred nekadašnjim Okružnim, a sada Višim sudom u Beogradu kao advokat bio je jedan od učesnika u slučaju "kofer" 2006.godine. Tada se zbog primanja, odnosno davanja mita sudilo Dejanu Simiću, bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije i Vladanu Zagrađaninu, funkcioneru Socijalističke partije Srbije. Obojica su pravosnažno oslobođeni.

Bio je i jedan od advokata u postupku koji se pred Višim sudom vodio zbog pljačke pošte marta 2006. godine kada je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović.

Foto I. Marinković


PUCANj U SVE ADVOKATE, KOLEGE NAJAVLjUJU PROTEST

PREDSEDNIK Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je sinoć da je cela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića i ranjavanja njegovog sina, i najavio je da će jedan dan sledeće nedelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Gostiljac je rekao da će povodom ovog zločina tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije zbog pitanja sistema bezbednosti advokata u državi.

Pre dve i po godine, u Beogradu je ubijen advokat Vladimir Zrelec, koji je pred Specijalnim sudom zastupao Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine u Budvi. Za ubistvo Zreleca, posle dve godine skrivanja, uhapšen je, a nedavno i optužen rođak ubijenog Vladimir Šaranović.

Advokatska komora Beograda, čiji je Ognjanović bio član, smatra da je "pucanj u Mišu Ognjanovića - pucanj u sve advokate" i zahteva od nadležnih organa da momentalno stave u funkciju sve svoje resurse i raspoložive kapacitete i formiraju posebne timove kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije