Inspektori Poreske uprave Republike Srbije - Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u pet odvojenih akcija pronašli su i oduzeli ukupno 23.240 paklica cigareta bez akciznih markica, 272,4 kilograma rezanog duvana i 228 kilograma duvana u listu.


Pretresom porodičnih kuća i pomoćnih prostorija na području opština Ub, Osečina i Mionica pronađeno je i oduzeto ukupno 272,4 kilograma rezanog duvana i 228 kilograma duvana u listu.

Zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda i nedozvoljenog skladištenja robe, jednom licu je određeno policijsko zadržavanje, a protiv dvoje lica biće podnete krivične prijave, sasopštila je Poreska uprava.

PROČITAJTE JOŠ: Beograđanin ''pao'' zbog nelegalnog posedovanja duvana

U napuštenom motornom vozilu u mestu Čulije na teritoriji opštine Tutin pronađeno je i oduzeto 19.240 paklica cigareta bez akciznih markica.

U toku je potraga za izvršiocem ovog krivičnog dela.

Prilikom pregleda motornog vozila u Staroj Pazovi pronađeno je 4.000 paklica cigareta bez akciznih markica koje su oduzete od dvoje lica protiv kojih će biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Ove akcije Poreske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova sprovedene su u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvod.