BAJINOBAŠTANIN R. J. (39) razneo se u noći između nedelje i ponedeljka “kašikarom” u krugu Elektronske industrije u Nišu, u blizini glavne kapije. Nesrećni čovek je nešto pre dva časa posle ponoći aktivirao ručnu bombu, a kako nezvanično saznajemo, razlog samoubistva je neuzvraćena ljubav.

U nedelju se u restoranu koji se nalazi u krugu Elektronske industrije održavalo svadbeno veselje, i veliki broj ljudi je prolazio pored mesta gde je izvršeno samoubistvo. Očevici tragedije kažu da je Radovan J. pre samoubistva bio pijan, a da je sreća što prilikom detonacije nije nastradao i neko od svatova.

Na licu mesta vidljivi su tragovi gelera. Detonacija je oštetila i objekat brze hrane, koji u vreme eksplozije bombe nije radio.

Radovan J. je ostavio oproštajno pismo u kome je naveo da je nesrećna ljubav razlog što diže ruku na sebe.

On je radio za firmu koja sarađuje s turskim tekstilnim preduzećem “Aster tekstil”, koje se nalazi u Elektronskoj industriji. Nesrećni čovek je upoznao radnicu turske firme i zaljubio se u nju. Čak je pokušao i da je zaprosi, ali mu ljubav nije bila uzvraćena.

Radovanove kolege s posla iz bajinobaštanske firme “Rolomatik” u neverici su primili vest iz Niša. Ništa nije naslućivalo da će Rajko, tako su ga svi oslovljavali, dići ruku na sebe. “Rolomatik” je u Nišu imao ugovoren posao, a Radovan je bio šef gradilišta.

- Duša od čoveka, vredan, poštenjačina, veliki drug kakav se samo može poželeti. Siti smo se isplakali - kažu njegove kolege.

Radovan je iza sebe imao neuspešan brak koji okončao pre 12 godina. Do razvoda je živeo u Bajinoj Bašti, a potom se vratio u porodičnu kuću kod roditelja u naselju Kalimanići u Skelanima, u Republici Srpskoj.

Rajko je u Nišu upoznao devojku u koju se zaljubio. Prema saznanjima njegovih drugara i kolega, bila je to ozbiljna veza i svi su mislili da će biti krunisana brakom.

Kao dečak, Rajko je jedva preživeo ranjavanje kada su jedinice Nasera Orića 16. januara 1993. godine napale Kalimaniće i Skelane.

DEVOJKA SKOČILA SA MOSTA NA ADI

MLAĐA ženska osoba pokušala je danas oko 14.20 časova da izvrši samoubistvo skokom sa Mosta na Adi. Nju su, srećom, uočili pripadnici Rečne policije i izvukli je iz Save. Kako smo saznali, devojka je davala znakove života i kolima Hitne pomoći prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, gde se lekari bore da je spasu. G. N.