Lazarević (Al Dahra): Vratićemo PKB-u staru slavu

Tanjug

05. 03. 2019. u 21:47

Лазаревић (Ал Дахра): Вратићемо ПКБ-у стару славу

Foto: Arhiva VN

Generalni direktor kompanije Al Dahra Vojin Lazarević izjavio je da će ta kompanija već do marta ili kraja aprila investirati 15 miliona evra u PKB, što je polovina dogovorenog ulaganja planiranog za naredne tri godine
Generalni direktor kompanije Al Dahra Vojin Lazarević izjavio je večeras da će ta kompanija već do marta ili kraja aprila investirati 15 miliona evra u PKB, što je polovina dogovorenog ulaganja planiranog za naredne tri godine.

Lazarević je rekao Tanjugu da je prema ugovoru koji Al Dahra ima sa Vladom Srbije, predviđeno da ova kompanija u naredne tri godine investira 30 miliona evra, a da će sada, samo pola godine od kupovine, uložiti 50 odsto dogovorenih sredstava.

Na pitanje kako komentariše pisanje pojedinih medija koji spekulišu da će namena zemljišta PKB biti promenjana, Lazarević kaže da je "bolje polemisati delima, a ne rečima sa ljudima koji imaju određene rezerve".

"Po ugovoru koji Al Dahra ima sa Vladom Republike Srbije mi smo u obavezi bili da u roku od tri godine, svake godine investiramo po 10 miliona. Dakle, ukupno 30 miliona evra. Umesto toga, za šest meseci od kada je preuzet PKB biće realizovana prva investicija od 15 miliona evra i biće zamenjen sav vozni park", kaže Lazarević.

Objašnjava da je u PKB-u zatečen stari vozni park, te da je najmlađa mehanizacija iz 2012. godine i da su zatečeni traktori koji su prekoračili broj radnih sati.

On smatra da je za PKB "srećan izbor" to što ga je Al Dahra kupila.

"Stvarno verujem da ćemo mi u naredne dve do tri godine vratiti staru slavu PKB-u", rekao je Lazarević Tanjugu.

Al Dahra je u oktobru prošle godine potpisala ugovor o kupovini PKB-a za nešto više od 105 miliona evra.

Obrađivaće više od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na osam farmi koje su strateški locirane u neposrednoj blizini centra Beograda na kojima kompanija planira uzgoj različitih useva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smešu i nekoliko vrsta povrća.

Al Dahra je međunarodna korporacija specijalizovana za agrobiznis, koja u svom fondu ima čak 400.000 jutara (160.000 hektara) poljoprivrednog zemljišta na četiri kontinenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

zoooki

06.03.2019. 07:43

KOD MENE IMA PKB ZADNJIH 15 GODINA SAMO KOROV RASTE SVE JE ZAPUSTENO A PARCELE SU IM DOBRE ZA OBRADU SADA TREBAJU BULDOZERI DA RASKRCE RASTINJE ..TAKO DA JE DOBRO BILO KO DA JE KUPIO SAMO DA SE POMERI SA NICEG KA NECEMU ..

Bojan

06.03.2019. 09:01

Da mu vrate staru slavu sa investicijom od 30 miliona u naredne tri godine? Da nije tužno bilo bi smešno. Ako smo zbog ovoga prodali PKB i ne zaslužujemo bolje.

VEKI

06.03.2019. 10:49

Nebeše davno kada je Vučić bio u odboru za mahiinacije u elektroprivredi koje su uradili Vojin Lazarević I Hamović. A sad im poklanja od opljackanih para ceo PKB za siću, sakrivši se kobojagi iza Arapskih firmi. Pa kad to Vučić pređe na njihovu stranu, ili je nije ni menjao ? A zakon o poreklu novca nije doneo ni posle 7 godina njegove vladavine i važiće od 2007 g, i sakriće predhodne manifetluke dozvolivši da pare operu. Dokazao je da smo ovce za šišanje ?