Specijalni sud početkom novembra saslušaće Kadri Kastratija

Tanjug

17. 10. 2019. u 22:21

Специјални суд почетком новембра саслушаће Кадри Кастратија

Foto Arhiva VN

Bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, Kadri Kastrati, objavio je da je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu za saslušanje za period dok je bio jedan od čelnika Oslobodilačke vojske Kosova

Bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, Kadri Kastrati, objavio je da je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu za saslušanje za period dok je bio jedan od čelnika Oslobodilačke vojske Kosova, prenela je Koha.

Kastrati je na drustvenim mrezama naveo da je pozvan da dođe na saslušanje u prvoj sedmici novembra, te porucio da je "rat OVK bio pravedan i da će ostati takavostaće takav".

PROČITAJTE JOŠ -  NOVI PODACI O SUDBINI ŽRTAVA TERORISTA OVK: Srbe na KiM tamničili u 53 logora

Kadri Kastrati ima čin general-potpukovnika i prištinski mediji navode da ima bogato vojničko iskustvo. Tokom rata bio je zamenik komandanta u operativnoj zoni Lab a 1999. godine postavljen je za šefa odeljenja za logistiku u Generalštabu Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) i na tom mestu zadržao se do 2002. godine, kada je postavljen za komandanta 4. zone u Mitrovici. Od 2004. do 2006. godine bio je šef Odeljenja KZK za obuku. U naredne dve godine bio je specijalni savetnik koordinatora KZK-a, preneo je Kosovo online.

Uspostavljanjem Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) 2009. godine, postavljen je za nacelnika Direkcije KBS za operacije, a 22. novembra 2011. godine, odlukom kosovskog predsednika, postavljen za komandanta KBS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zoki

18.10.2019. 07:27

Da da Albanci i cista borba. Nijedan rat nije cist pa ni sa nase strane a pogotovu sa Albanske nije bio cist.